Fern Orchestra: MARELD

Nykytanssi

Missään ei ole sellaista yhtä maailmaa, jonka voisimme kaikki kokea. Omat maailmamme maailmojen sisällä muuttuvat alati sen mukaan mitä niistä ajattelemme, miten niitä tulkitsemme ja miten niihin osallistumme. Esityksessä matkataan meren kerrosten läpi alkaen turvallisesta ihmisyydestä päättyen yksisoluisen organismin toiseuteen.

Konsepti Vespa Laine, Lavalla Ilona Salonen ja Timo Tamminen, Äänisuunnittelu ja sävellys Markus Heino, Projisointi ja valosuunnittelu Vespa Laine ja Samuel Salminen, Graafinen suunnittelu ja valokuvaus Samuel Salminen, Tila, puvut ja ääninäyttelijät Fern Orchestra, Levätutkija Conny Sjöqvist, Tuotanto Fern Orchestra, Läntinen tanssin aluekeskus ja Turun Kaupunginteatteri, Tukijat Läntinen tanssin aluekeskus, Turun Kaupunginteatteri, Niilo Helanderin Säätiö, Konstsamfundet, Taike, Svenska Kulturfonden ja Åbo Akademi

Jokaisella valolla on tarinansa.

Miltä yksisoluisuus tuntuu ja voiko lajikumppanien hehkun aistia? Esitys on hyökyvää kinestesiaa, mekaanista ärsytystä, valoteos, pimeysteos, ääniteos ja kuunnelma, merenalaisuutta ja poimuttuvaa aikaa. On siellä ihmisiäkin.

Maailma näyttäytyy meille oman mentaalisen rakenteemme kautta. Tiedon lisääntyminen muuttaa maailmankuvaa ja samalla asemamme orgaanisessa kokonaisuudessa selkiytyy. Tänään näyttääkin siltä, ettei ihmisen toiminta ympäristöään kohtaan ole ollut järkevää. Luonnon alistamisen tendenssi vaikuttaa vastuuttomalta ja seurausten siirtämiseltä tuleville sukupolville.

Fern Orchestra on monitaiteinen ja -tahoinen työryhmä, joka on tutkinut Plant Series -teoksissaan mm. fotosynteesiä, suljettua biosfääriä ja kasvien aisteja. Orkesterin instrumentteina toimivat kasvit ja mikro-organismit teosten ollessa esitystaidetta, nykytanssia, julkaisuja ja valo- ja äänitaidetta. Fern Orchestra etsii ekologisia tapoja toteuttaa esityksiä ja nostaa teoksillaan keskiöön luonnon, valon ja ihmisen suhteen.

Kuopio Tanssii ja Soi-kotisivu

Fern Orchestra-MARELD-kotisivu

Samuel Salminen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuuriareena 44

Kauppakatu 44, Kuopio

13.11.2020

19.00

14.11.2020

15.00