FESTIVAL NORPAS: Zemli (RUS) – Road to Varanasi

Pietarilainen tanssirymä Zemli esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa Festival Norpaksessa. Tie Varanasiin on muodoltaan sarja erilaisia intiimejä ja sosiaalisia kohtauksia, jotka rakentuvat eheäksi tarinaksi.

Varanasi on Intiassa sijaitseva hindujen pyhä kaupunki, yhtä vanha kuin Babylon tai Theba. Pyhiinvaeltajat tulevat Varanasiin kuollakseen, sillä hindujen uskomuksen mukaan siellä kuolevat vapautuvat vihdoin lukemattomien jälleensyntymien kiertokulusta. Kaupungissa tiivistyvät ihmisen olemassaolon vastakohtaisuudet: toivo ja kärsimys, nuoruus ja vanhuus, ilo ja epätoivo, loisto ja köyhyys. Siellä ovat yhtä aikaa länsä kuolema ja elämä, ikuisuus ja olemassaolo.

Vaikka nykypäivän maailmaa näyttävät ohjaavan taloudellinen menestys, itsekeskeisyys ja vieraantuneisuus ja tietojen manipulointi tarjoaa tavoiteltavaksemme arveluttavia ihanteita ja näennästä suosiota, käsittelee Tie Varanasiin ihmisen henkisyyttä, hyveitä ja kykyä empatiaan. Omaa aikaamme ja ihmisyyttä yleisesti peilaava esitys käsittelee myös yksilön mahdollisuutta oman tiensä löytämiseen.

Road to Varanasi -esitys 10€ (ovelta) / lauantain festivaalipassi 50€.

Festival Norpas

Esitykset

Osta lippu
Map

Verstas

Tullimäentie 7, 25900 Taalintehdas, Kemiönsaari

7.8.2021

13:00-14:00

Ensi-ilta