FLAMENCOSAUNA

Nykytanssi

Saunan lauteilla kuusi hikistä flamencotanssijaa vihtoo koputuksia Kimmo Pohjosen musiikin tahtiin. Päälöylynheittäjinä luovan hulluuden ytimessä toimivat ohjaaja Kari Heiskanen ja demoninen flamencohenki Katja Lundén. Teoksen puvustuksesta vastaa pukusuunnittelija Erika Turunen, joka on tullut Suomessa ja maailmalla tunnetuksi erityisesti nykytanssiteoksiin suunnittelemistaan puvuista.

Teos tuo yhteen kahden eri kulttuurin peruskivet: tunteikkaan flamencon ja suomalaisen saunan. Flamencosauna on rohkea hyppäys flamencoon usein liitetyn visuaalisen ja kulttuurisen kuorrutuksen taakse – tilaan, jossa ihmiset kohtaavat aidoimmillaan ja puhtaimmillaan.

Flamencosauna on kuva tämän päivän suomalaisesta saunasta, joka on ikiaikainen, perisuomalainen elämän ja syntymän voimauttava kokemus sekä elävän äänekäs, moderni ja monikulttuurinen kohtauspaikka.

KATJA LUNDÈN COMPANYN FLAMENCOSAUNA KIERTÄÄ SUOMEA

”Flamencosauna on tunnin mittainen maagisen hyvä teatteriesitys, jonka ei soisi koskaan päättyvän. Kuuden naisen läkähdyttävän intensiivinen esitys sykkii taitoa, iloa, yllätyksiä ja huumoria. […] Yleisö hurrasi esitykselle seisaallaan, eikä suotta. Sauna on täystyrmäys.” Matti Kuusela, Aamulehti

”Lundén ja viisi muuta ilmaisuvoimaista tanssijaa maalaavat näyttämölle hurmaavan näkymän naisten saunahetkestä…” Anni Valtonen, Teatteri & Tanssi

Seuraavaksi FLAMENCOSAUNA nähdään muun muassa 27.1.2018 Pieksämäen Kulttuurikeskus Poleenissa, 27.3.18 Kemin kaupunginteatterissa ja 12.4.18 Helsingissä Aleksanterin teatterissa. Liput Aleksanterin teatterin esitykseen os. www.ticketmaster.fi. Lisää esityksiä luvassa!

Koreografia: Katja Lundén

Ohjaus: Kari Heiskanen

Tanssijat: Katja Lundén, Sanna Iranta, Johanna Komppa, Laura Lahe, Laura Viding, Elina Nissinen

Puvustus: Erika Turunen

Valosuunnittelu: Teemu Nurmelin

www.katjalunden.com

Saara Autere

Esitykset

Osta lippu
Map

Aleksanterin teatteri

Bulevardi 27, Helsinki

12.4.2018