Flow Productions: Villa – Hailuoto

Kolmiosaisen Villa -teossarjan toinen osa on paikkasidonnainen ulkoilmateos. Se saa ensi-iltansa Hailuodon teatterifestivaalilla.

Moniaistinen ja monitaiteinen elämyksellinen Villa-projekti nähdään heinäkuussa ainutlaatuisessa ympäristössä Hailuodossa. Kyseessä on kolmivaiheisen Villa-teoksen toinen inkarnaatio. Hailuodon Ulkokarvossa nähtävä teos rakentuu kolmen tanssivan villaveistoksen, musiikin, maiseman ja rakennetun ympäristön vuoropuhelulle. Esitys houkuttelee pysähtymään, rauhoittumaan ja avaamaan aistit kokonaisvaltaiselle esityskokemukselle.

Villa on ohjaaja-koreografi-tanssija Pirjo Yli-Maunulan, pukusuunnittelija-lavastaja Pirjo Valisen, valosuunnittelija Jukka Huitilan ja äänisuunnittelija Aake Otsalan yhteistyö. Alkuvuonna teos nähtiin näyttelynä Valvegalleriassa Oulussa ja syksyllä Villa saapuu näyttämölle Oulussa.

Teoksen keskiössä on luonnon ja ihmisen suhde, joka kiteytyy villaan ja sen käyttöön materiaalina. Villassa on aistittavissa ihmisen ja luonnon suhde: villalanka on lampaan lahja ihmiselle, joka yhdistää kulttuureja ja jossa on läsnä ajan ja paikan ulottuvuus. Se on osa ihmisen vuorovaikutusta ankaran mutta äärimmäisen kauniin luonnon kanssa, mikä on nähtävissä erityisesti Hailuodon esityksessä.

Osana tammi-helmikuun näyttelyä nähtiin tanssijan esittämä vangitsevan hypnoottinen elävä installaatio. Hailuodon esityksissä tuo kiehtova maailma viedään ulkoilmaan ja luodaan katsojalle kokemus, johon on helppo upota kuin meditaatioon. Villa on kunnianosoitus luonnolle ja lampaan lahjalle.

Työryhmässä ovat mukana lisäksi tanssijat Titta Court ja Milla Virtanen, kuvataiteilija Heidi Kesti, valokuvaaja-kirjoittaja Janne-Pekka Manninen ja graafinen suunnittelija Tomi Hurskainen.

Esitys on osa Hailuodon teatterifestivaalia. http://www.hailuototeatterifestivaali.com/
Liput 15€. Lipunmyynti paikan päältä ennen esityksiä.

Hailuodon teatterifestivaal

Flow Productions

Janne-Pekka Manninen

Esitykset

Map

Ulkokarvo

Petsamon laituri & Organum, Hailuoto

26.7.2019

17:00

Ensi-ilta

27.7.2019

15:30