Geisha-tanssikonsertti esittää: Elävä valokuvanäyttely

Geisha-tanssikonsertin ensimmäinen osa elävä valokuvanäyttely aukeaa Asematilaan 31.3.-2.4.

Geisha-tanssikonsertin ensimmäinen osa elävä valokuvanäyttely aukeaa Asematilaan 31.3.-2.4, Kylätie 25 A 3 Huopalahti
Pe klo.18-20 ovet 18.00 POP UP 18.30
La klo.18-20 ovet 18.00 POP UP 18.30
Su klo.15-17 ovet 15.00 POP UP 15.30

Paljastamme vartalomaalausvalokuvanäyttelyn, josta tulee osa syksyllä ensi-iltansa saavaa Geisha-tanssikonserttia. Herätämme valokuvat henkiin POP UP-esityksillä, jotka johdattelevat tulevan tanssikonsertin lumoavaan maailmaan.

Tapahtumaan on vapaaehtoinen pääsymaksu.
Varaa paikkasi ajoissa wilma.emilia@gmail.com
#danceyourheartoutsessions

Tanssi: Wilma-Emilia Kuosa ja Meeri Altmets
Musiikki: Emma Salokoski
Valokuvat: Sami Jaamala
Projisointi ja valot: Ellen Virman
Vartalomaalaus: Maaren Heiskanen
Konsepti: Wilma-Emilia Kuosa

GEISHA-tanssikonsertti on Wilma-Emilia Kuosan toinen teoskonsepti, joka pitää sisällään elävän ja livesäestetyn vartalomaalaus valokuvanäyttelyn. Esityskonsepti tarkastelee nuorten naisten asemaa nykypäivänä käyttäen peilikuvanaan myyttisiä geishoja. Fuusio on japanilaisen tradition innoittama, ammentaen siitä visuaalisen ulkomuotonsa, inspiraation äänimaailmaansa ja liikekieleensä. Se päästää ääneen nuoret naiset, jotka ovat kasvaneet ohi ulkonäköpaineista ja yli altavastaajan roolista. Millaisia ovat tämän päivän geishat?

Teoksessa herätetään henkiin valokuvanäyttely, jolla havainnollistetaan naisen asemaa Kuosan ja Meeri Altmetsin yhdessä loihtimassa koreografisessa maailmassa. He houkuttelevat esiin geishojen herkkyyden ja hiljaisen vakaan pidättyväisyyden liikemaailmassaan, jossa jazztanssi kohtaa nykytanssin. Esityskonseptissa on vaihtuva vieraileva tanssija, joka sukeltaa geishan rooliin yhdessä Wilma-Emilian kanssa. Laulaja-säveltäjä Emma Salokoski antaa teoksessa äänensä nuorten naisten aseman puolesta ja säveltää teoksen äänimaailman käyttäen instrumenttina vain omaa kehoaan.

Wilma-Emiliaa liikuttaa geishojen rooli japanilaisessa kulttuurissa, fyysinen tapakulttuuri ja estetiikka. Kuosa haluaa kyseenalaistaa yhteiskunnan luomia odotuksia pärjäämisestä ja nuorten naisten rooleista peilaamalla niitä geishojen perinteisiin. Geisha viettelee vilauttamalla rannetta, kun taas mikään määrä paljasta pintaa ei tunnu riittävän medialle. Wilma-Emilia haluaa purkaa tätä paradoksia riisumalla myyttejä naisvartalon ympäriltä ja muistuttamalla jokaisen naisen oikeudesta omaan kehoonsa. Kaikessa hänen työssään puhuvat samat arvot: tasa-arvoisuus, vähemmistöjen huomioiminen ja seksuaalioikeudet.

Tukijat: Suomen Kulttuurirahasto

https://wilmaemilia.wixsite.com/wilma-emiliakuosa/lolitageisha-dance-concert-concept

Geisha dance concert concept

Sami Jaamala

Esitykset

Map

Asematila

Kylätie 25 A 3, Huopalahti, Helsinki

31.3.2017

18.00-20.00

Ensi-ilta

1.4.2017

18.00-20.00

2.4.2017

15.00-17.00