Gruppen Fyra & Reetta Honkakoski: JUHLAT

Gruppen Fyran ja Reetta Honkakosken uutuusteos Juhlat kertoo elämän pelosta, siinä tanssitaan maailman raunioilla. Juhlat on fyysistä teatteria ja tanssiteatteria yhdistelevä mustan humoristinen esitys.

Tanssiryhmä Gruppen Fyran ja ohjaaja Reetta Honkakosken uutuusteos Juhlat kertoo elämän pelosta

Juhlat on fyysistä teatteria ja tanssiteatteria yhdistelevä mustan humoristinen esitys. Teos on tanssiryhmä Gruppen Fyran ja ohjaaja-dramaturgi Reetta Honkakosken ensimmäinen yhteistyö. Ensi-ilta on 22.9.2021 Kanneltalossa.

Juhlat kertoo elämän pelosta. Siinä tanssitaan maailman raunioilla. Teos piirtää kuvan eristäytyneestä, sisäänpäin käpertyneestä yhteisöstä jossa neljä ihmistä vaalii illuusiota menneiden aikojen loistosta. Päivät matelevat ulkomaailmaa peläten ja valtapelejä pelaten.

Vahvatunnelmaisessa teoksessa ihminen on oman todellisuutensa vanki. Teema on erityisen ajankohtainen eristäytymisen ja epävarmuuden ajassamme. Teoksen tragikoominen ihmiskuva on raaka mutta rakkaudella piirretty. Henkilöhahmot ovat pateettisia ja pelokkaita, hellyttäviä ja kamalia – Eugène Ionescon ja Samuel Beckettin perintöä.

Juhlat on kiehtova kokonaistaideteos, jossa visuaalisuus, äänimaisema ja tarkka liikkeellinen ilmaisu nivoutuvat omalakiseksi maailmaksi. Visuaalisuus koostuu ränsistyneestä epookista jossa kaikki huonekalut ovat kallellaan. Tapahtumia kuljetetaan toiminnan ja liikkeen avulla. Läpisävelletty äänimaailma imaisee mukaansa ja pitää otteessaan. Sanaton esitys asettuu tyylillisesti puheteatterin ja tanssin välimaastoon.

Teos yhdistää tanssitaiteen ammattilaisten osaamista Corporeal Mime -näyttämötaiteeseen. Honkakosken taiteellisen praktiikan keskiössä oleva Corporeal Mime -miimi on fyysisen teatterin taidokas ja runollinen suuntaus, johon Honkakoski erikoistui lontoolaisessa huippukoulussa seitsemän vuoden ajan (2006-2013). Nyt hän työskentelee ensimmäistä kertaa nykytanssijoiden kanssa. Yhteistyössä Honkakoskea on kiehtonut erityisesti kokeneiden esiintyjien lavalle tuoma taiteellinen kypsyys.

Työryhmä:
Ohjaus & dramaturgia: Reetta Honkakoski
Tanssijat: Tommi Haapaniemi, Virpi Juntti, Pia Liski ja Katri Soini (vier.)
Valosuunnittelu: Sisu Nojonen
Äänisuunnittelu: Tuuli Kyttälä
Visualisointi: Reetta Honkakoski & Sisu Nojonen
Kuvat: Noomi Ljungdell
Traileri: Jonathan Rankle
Yhteistuotanto: Gruppen Fyra/ Taideosuuskunta Piellos & Kanneltalo

Kanneltalon sivut

Linkki JUHLAT traileriin

Gruppen Fyra

Reetta Honkakoski Company

Noomi Ljungdell

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, Helsinki

22.9.2021

18:00

Ensi-ilta

23.9.2021

18:00

24.9.2021

18:00

25.9.2021

15:00

25.9.2021

18:00