Halinen: Figures

Figures on kaupunkitilassa liikkuva nykytanssiesitys kolmelle naistanssijalle. Teos hahmottelee liikkeellisesti esiin julkisen tilan kehollisia normeja ja kysyy, voiko yksilö ottaa omaehtoisesti julkisen kaupunkitilan haltuunsa? Teos on syntynyt koronakesän aikana kaupungin kaduilla työskennellen ja tanssien.

Figures on kolmelle naistanssijalle tehty nykytanssiteos, joka liikkuu kaupunkitilassa ympäristönsä ehdoilla. Teos hahmottelee liikkeellisesti esiin julkisen tilan kehollisia normeja ja kysyy, minkälainen liike ja oleminen on tässä ympäristössä hyväksyttyä ja miksi. Teos tutkii fyysisen olemisen tapoja ja rajoja improvisaation, koreografioidun liikkeen sekä tilaan asettautumisen, soluttautumisen ja haltuunoton kautta.

Figures on kaupunkiympäristöstä ja sen tapahtumista kumpuava tanssiteos, joka kutsuu katsojansa tarkastelemaan omaa kehollista maailmaansa: sen rajoja ja mahdollisuuksia jokapäiväisessä elämässä. Kysymme tanssillamme, kenelle julkinen tila kuuluu? Onko yksilöllä oikeus ottaa haltuunsa julkisia kaupunkitiloja esimerkiksi taiteen kautta vai onko siihen monopoli vain hallinnollisilla ja kaupallisilla tahoilla?

Teos toteutetaan Lahden keskustan alueella vaihtelevissa lokaatioissa, jotka luovat esitykselle hetkellisiä näyttämöitä perinteisen teatteritilan ulkopuolelle. Esitys elää vahvasti hetkessä ja vaikuttuu kaupungilla vallitsevasta elämästä: sen sattumanvaraisista ja yllättävistä kohtaamisista sekä tapahtumista. Teos esitetään ulkotilassa, mikä mahdollistaa sen toteutumisen vallitsevassa epidemiatilanteessa. Teos on syntynyt koronakesän aikana kaupungin kaduilla työskennellen ja tanssien.

Teostiedot:
Koreografia: Lotta Halinen
Esiintyjät: Anniina Dyster, Vilma Suuraho, Lotta Halinen
Pukusuunnittelu: Lotta Halinen
Valokuvat: Heidi Kotilainen

Esityspaikat:
La 22.8 klo:15 Lahden tori (Ensi-ilta)
Su 23.8 klo:15 Lanunaukio
La 29.8 klo:15 Kaupunginteatterin edusta
Su 30.8 klo:15 Kaupungintalon puisto

Vapaa pääsy!
Info: figuresperform@gmail.com

Heidi Kotilainen

Esitykset

Map

Lahden keskustan alue,

monia, Lahti

22.8.2020

15.00

Ensi-ilta

23.8.2020

15.00

29.8.2020

15.00

30.8.2020

15.00