Halinen & Rajaniemi: Body Canvas

Esitys

Body Canvas on Halinen & Rajaniemi työryhmän liikettä ja maalausta yhdistävä tanssiteos, joka saa ensi-iltansa lokakuussa Kalevan korjaamohallissa Tampereella.

”Valkoinen tila kaikuu tyhjyyttään, kun kaksi kehoa kohtaavat sen reunamilla ja tempautuvat alati muuttuvien mahdollisuuksien pyörteisiin. Ajan kuluessa liikkeet ja värit muodostuvat, sekoittuvat, kerrostuvat ja luovat uutta pintaa edellisten päälle. Kehot värjäytyvät yhdessä erilaisiin muotoihin, rytmeihin ja tilanteisiin luonnostellen kokemaansa muiden nähtäväksi. Teos jättää jälkeensä jäljet, jotka paljastavat viitteitä yhteisestä menneisyydestä ja ennustavat jaettua tulevaa. “

Body Canvas on Halinen & Rajaniemi työryhmän liikettä ja maalausta yhdistävä tanssiteos, joka saa ensi-iltansa lokakuussa Kalevan korjaamohallissa Tampereella. Teos etsii muodonmuutoksen mahdollisuuksia maalauksen ja liikkeen keinoin. Body Canvas on työryhmän toinen yhteinen kokoillan teos, joka jatkaa tekijöiden poikkitaiteellista työskentelyä liikkeen, visuaalisten esityselementtien ja muodonmuutoksen teeman ympärillä. Teos toteutetaan osana Tampereen kaupungin Välitila-hanketta, jossa kaupunki luovuttaa tyhjilleen jääneitä tai hylättyjä tilojaan taiteilijoiden työskentely- ja esityskäyttöön.

Teoksessa tarkastellaan muodonmuutosta elämää eteenpäin vievänä prosessina, joka rakentaa, muokkaa, hajottaa ja hioo mieltä sekä kehoa vuosien saatossa. Muodonmuutoksen luonne ei ole aikaan tai paikkaan sidottua, se saattaa tapahtua yhtäkkiä tai hiljalleen, lähes huomaamatta. Muodonmuutoksen prosessi on harvoin helppo tai kivuton. Se saattaa ilmentyä ihmisen elämässä kitkana, kasvukipuina, yhteentörmäyksinä tai kriiseinä. Elämän kokemusten ja koettelemusten ainutkertaisuus, kauneus, sattumanvaraisuus, merkitys ja merkityksettömyys näyttäytyy elämän kolmanneksen kohdalla eri näkökulmasta kuin aiemmin. Taiteellisen prosessin aikana olemme kohdanneet elämän epävarmuuden ja epämääräisyyden huumorin ja itselle nauramisen keinoin. Muutoksen mukana kulkevat uudet aloitukset sekä lopetukset: niiden vaikeus ja haikeus.

Teos on rakennettu vanhaan Kalevan teollisuushalliin, jossa on aikanaan toiminut Tampereen kaupungin varikko ja polttonesteiden jakeluasema. Nykyisin tontilla toimii Tampereen seudun työllistämisyhdistys Etappi, jolla on kiinteistöllä muun muassa auto- ja polkupyöräpajat. Halli tullaan purkamaan vuonna 2023 mutta ennen sitä kuva- ja tanssitaiteilijat ottavat sen haltuunsa ja saavat mahdollisuuden luoda uutta taiteellista ilmaisua ja sisältöä sen seinien sisälle ennen hallin muodonmuutoksen viimeistä pysäkkiä.

Tekijätiedot:
Konsepti: Halinen & Rajaniemi
Koreografia/Esiintyjät: Lotta Halinen & Niina Rajaniemi
Lavastus/Puvustus/Tilasuunnittelu: Työryhmä
Kuvat: Jussi Säilä
Editointi: Jussi Säilä & Niina Rajaniemi

Kesto: 40min
Ikäsuositus: 10+
Liput: 10€ käteinen
Lippuvaraukset: liput@bodycanvas.fi
Paikka: Kalevan korjaamohalli
Osoite: Sarvijaakonkatu 28

Tukijat: Taiteen edistämiskeskus ja Tampereen kaupunki

Jussi Säilä

Esitykset

Map

Kalevan korjaamohalli

Sarvijaakonkatu 28 , Tampere

1.10.2022

18.00

Ensi-ilta

2.10.2022

18.00

9.10.2022

18.00