Hanna Brotherus: Tanssielokuva MEN

Koreografi Hanna Brotheruksen ohjaaman MEN-tanssielokuvan teemana on miesten välinen kosketus ja koskettamattomuus. Elokuvassa nähdään yhdeksän erilaisista taustoista tulevaa 12-85 -vuotiasta suomalaista miestä.

Koreografi Hanna Brotheruksen tanssielokuva MEN saa ensiesityksensä keskustakirjasto Oodin Maijansalissa tiistaina 3.3.2020 klo 11:00.

Mies voi pitää kädestä naista ja lasta. Mies voi pitää kädessään myös tulista hiiltä tai veristä kalaa sekä silittää koiraa, moottoripyörää tai tukkikuormaa. Mutta voiko mies kävellä käsikkäin toisen miehen kanssa? Entä millaista on olla mies?

MEN-elokuvan teemana on miesten välinen kosketus ja koskettamattomuus. Elokuvassa nähdään yhdeksän erilaisista taustoista tulevaa 12-85 -vuotiasta suomalaista miestä. Heidän joukossaan on mm. palomestari, postimies, lukiolainen ja eläkeläinen.

Tanssielokuva MENin tekoprosessista kuvattiin myös dokumenttielokuva Kun mieheen koskee, joka esitetään Oodissa samaan aikaan elokuvan kanssa. Dokumenttielokuvassa nähdään, kuinka miehet harjoittelivat elokuvaa varten silmiin katsomista, hengittämistä sekä toisen ja oman kehon koskettamista.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kesto:
Tanssielokuva MEN: 4 min 27 sek
Dokumenttielokuva Kun mieheen koskee: 11 min

Esiintyjät: Jukka Voijola, Pertti Mantere, Kari Kanto, Petri Strandberg, Jani Liskola, Kardo Shiwan, Matti Palviainen, Olli Jalonen ja Alex Tammi

Ohjaus: Hanna Brotherus
Koreografia: Hanna Brotherus ja Nella Turkki
Kuvaus ja leikkaus: Ari Virem
Lavastus ja pukusuunnittelu: Jonathan Maxwell
Sävellys: Johannes Brotherus
Äänisuunnittelu: Viktor Gullichsen
Still-kuvat: Nico Backström
Dokumenttivideon kuvaus: Elis Lindfors ja Riina Saltiola

Tuotanto:
Hanna Brotherus Company
Maaseudun Sivistysliitto
Eläkeliitto

Projekti oli osa Eläkeliiton Kulttuuria kaiken ikää -toimintaa ja Maaseudun Sivistysliiton kehollisten työpajojen sarjaa. Tuotantoa on tukenut Keskitien Säätiö.

Tanssielokuva MEN esitetään myöhemmin myös YLEn kanavilla ja YLE Areenassa.

Facebook

Ari Virem

Esitykset

Map

Keskustakirjasto Oodi, Maijansali

Töölönlahdenkatu 4, Helsinki

3.3.2020

11:00

Ensi-ilta