Hanna Pajala-Assefa: Skeleton Conductor XR Art

Tapahtuma

Kehollinen VR taideteos, jossa katsoja muokkaa audiovisuaalista ympäristöä omalla toiminnallaan.

Skeleton Conductor XR Art on yksilöllinen virtuaalinen taidekokemus, jossa digitaalinen interaktio mahdollistaa vapaan kehollisen ilmaisun ja kinesteettisen säveltämisen. Yksilökeskeisessä, osallistavassa teoksessa kokija on oman kokemuksensa tuottaja ja tulkitsija. Katsojan kehollinen toiminta tuottaa ja muokkaa kokemuksen visuaalista ja musiikillista maailmaa – virtuaalisen maailman impulssit suodattuvat kehollisen havainnon läpi aktivoiden toimijuutta.

Kokijakeskeinen, interaktioon perustuva moniaistinen virtuaaliteos on uuden teknologian esitystaidetta

Teos voitti People’s Choice Award -palkinnon vuonna 2020 Altered-festivaalilla (USA) ja sitä on esitetty useilla taide ja VR festivaaleilla.

Teoksen työryhmä
Koreografia: Hanna Pajala-Assefa
Visuaaliset efektit: Daniel Leggat
Äänisuunnittelu: Janne Storm

Teoksen kesto 12 min
Lipun hinta: 0 € pakollinen paikkavaraus

Yleisöohje:
Katsojia pyydetään varaamaan oma henkilökohtainen 20 min kokemusaikansa ja saapumaan paikalle 5-10 min ennakkoon. Katsoja ohjataan Kaapelitehtaan lasipihalta Pannuhallin lämpiöön, jossa kullekin katsojalle on varattu yksilöllinen kokemusaika. Häntä avustetaan pukemaan ylleen VR-katseluvisiiri ja kokemusohjaimet ja ohjeistetaan teoksen kokemiseen. Kokemuksen jälkeen katsoja voi jäädä lämpiöön reflektoimaan omaa kokemustaan vastaamalla tutkimuskyselyyn. Teoksen kokeminen ei edellytä aiempaa kokemusta Vr-laitteista tai interaktiivisesta esitystaiteesta. Suositusikä 12 v.

Teoksen yleisöä kutsutaan osallistumaan tutkimukseen, joka tarkastelee digitaalisen esitystaiteen yleisökokemusta.
Taiteilija Hanna Pajala-Assefan väitöstutkimus Taideyliopistossa tarkastelee medioidun, interaktiivisen esitystaiteen kokemusta ja koreografiaa. Taiteelliseen tutkimukseen liittyvä tapaustutkimus Skeleton Conductor XR Art esitysten yhteydessä 6.-8.6., sekä erilliset haastattelut 10.- 14.6.

Tutkimukseen voi osallistua kahdella tapaa.
Ryhmä A: Vastata esityskokemuksen jälkeen lyhyeen tutkimuskyselyyn
Ryhmä B: Vastata esityskokemuksen jälkeen lyhyeen tutkimuskyselyyn ja osallistumalla kokemusta syventävään ryhmähaastatteluun 10.- 14.6. sekä luovuttaa oman liikkeenseurantatiedon tutkimustarkoitukseen.

Lisätietoja tutkimuksesta ja ilmoittautumiset tutkimuksen osallistujaksi lippuvarauksen yhteydessä. Tiedustelut tutkimuksesta: hanna.pajala-assefa@uniarts.fi

Uniarts tapahtumakalenteri

Hanna Pajala-Assefa

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin Talo, Pannunhallin lämpiö

Kaapeliaukio 3, Helsinki

6.6.2022

14.00-17.30

8.6.2022

14.00-18.00

8.6.2022

14.00-17.00