Hartikainen – Kivinen – Snellman: Sodoma, Gomorra ja Blanco – jatkuvan tuhon tuskasta nousevat narrit

Sodoma, Gomorra ja Blanco - jatkuvan tuhon tuskasta nousevat narrit - on ruumiillinen ja musiikillinen esitys, jossa yhdistyy kansanomainen ja ylevä. Tanssitaiteilija Terhi Hartikaisen, tanssitaiteilija Veera Snellmanin sekä näyttelijä-muusikko Miko Kivisen teoksen lähtökohtana ovat olleet tuho ja nautinto sekä Vanhan Testamentin Sodoman ja Gomorran tarina.

Kuvitelkaa jatkuvan tuhon tuskasta nousevat narrit vaaleanpunaisessa huoneessa, mustassa huoneessa tai kohdussa. Linnunradalla, suolistossa, lihassa. Kuvitelkaa niin nopeasti pyörivä kärrynpyörä, että se sinkoutuu taivaalle. Tai perunoiden vesiputous, joka rummuttaa kalliot hiekaksi. Kuvitelkaa, että jenkkaava jumalatar laskeutuu taivaalta laulamaan rakkauslaulun pepulle.

Sodoma, Gomorra ja Blanco – jatkuvan tuhon tuskasta nousevat narrit – on ruumiillinen ja musiikillinen esitys, jossa yhdistyy kansanomainen ja ylevä. Tanssitaiteilija Terhi Hartikaisen, tanssitaiteilija Veera Snellmanin sekä näyttelijä-muusikko Miko Kivisen teoksen lähtökohtana ovat olleet tuho ja nautinto sekä Vanhan Testamentin Sodoman ja Gomorran tarina. Työryhmä haluaa antaa tilaa leikkivälle, nauttivalle ja groteskille ruumiille, tehokkaan ja kuluttavan ruumiin sijaan. Esitys on suunnattu aikuisille.

Koreografia, esiintyminen:Terhi Hartikainen, Veera Snellman ja Miko Kivinen
Äänisuunnittelu: Miko Kivinen
Pukusuunnittelu ja skenografia: Mirkka Nyrhinen
Valosuunnittelu: Mia Jalerva
Osatuottaja: Itä-Suomen tanssin aluekeskus
Tukijat: Teaterstiftelsen Vivicas Vänner
Valokuvat: Jussi Ulkuniemi

Terhi Hartikainen on iisalmelaislähtöinen ja Helsingissä asuva tanssitaiteilija. Tällä hetkellä Terhiä kiinnostaa maalaisuus identiteettinä ja kuinka se pulpahtelee esiin hänen taiteessaan. Häntä kiehtoo ehtymättömän halun tilassa tanssiva ruumis. Terhi rakastaa kissoja ja harjoittelee leuanvetoa.

Veera Snellman on helsinkiläissyntyinen tanssitaiteilija ja esiintyjä. Taiteessa häntä kiehtoo leikki, reaktiivinen esiintyjyys, ihmisten kohtaaminen ja tanssin saavutettavuus. Lisäksi Veera toivoo tulevansa paremmaksi punk-rumpaliksi ja kasvien hoitajaksi.

Miko Kivinen on näytelmäkirjailija, näyttelijä ja muusikko. Häntä kiinnostaa elektroninen musiikki, huono maku ja riiston eri ilmiöt. Mikon uusimmat intohimot liittyvät pedaaleihin ja parrankasvatukseen.

Hartikainen – Kivinen – Snellman: Sodoma, Gomorra ja Blanco – jatkuvan tuhon tuskasta nousevat narrit
Torstai 11.11.2021 klo 19.00 ensi-ilta
Perjantai 12.11.2021 klo 19.00
Lauantai 13.11.2021 klo 19.00
ITAK-näyttämö, Suokatu 42/2, Kuopio

Liput ennakkoon verkkokaupasta 18 € / 10 €
Liput ovelta 22 € / 14 €
K9 -kortilla 2 €
ITAK-kausikortti

Verkkokauppa suljetaan ja ovilipunmyynti avataan 30 min ennen esitystä.

Jussi Ulkuniemi

Esitykset

Osta lippu
Map

ITAK-näyttämö

Suokatu 42/2, Kuopio

11.11.2021

19.00

Ensi-ilta

12.11.2021

19.00

13.11.2021

19.00