Helmifestivaali | Hanna Korhonen ja työryhmä: Kehoon kudottu & Tomi Paasonen: Satubaletti

Helmifestivaalin avaa kahden tanssiteoksen ilta.

Nykytanssitapahtuma HELMIFESTIVAALI järjestetään kymmenettä kertaa Seinäjoella 10.-11.5.2019. Helmifestivaalilla nähdään kolmen eri tanssitaiteilijan teokset. Luvassa on upea kattaus monipuolista tanssitaidetta huikeiden tekijöiden esittämänä.

Helmifestivaalia järjestää Seinäjoella toimiva Valkea Kääpiö ry yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Alla lisätietoja teoksista ja tekijöistä. Tervetuloa kokemaan tanssitaidetta kanssamme!

TARKEMMIN TEOKSISTA:

KEHOON KUDOTTU -LIIKETTÄ JA ÄÄNTÄ RUUMIINKUVAN KERROKSISTA

Helmifestivaalilla saa ensi-iltansa Hanna Korhosen ja työryhmän uusi teos KEHOON KUDOTTU – LIIKETTÄ JA ÄÄNTÄ RUUMIINKUVAN KERROKSISTA, joka on nykytanssia, musiikkia ja tekstiä yhdistävä näyttämöteos.

Teos pohjautuu FT Marjo Kamilan ja Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran vuonna 2015 keräämään tutkimusaineistoon, joka käsittelee muistelukirjoitusten kautta kirjoittajien omien kehomielikuvien ja ulkonäkökäsityksen muotoutumista ihmisten välisessä vuorovaikutuksessa, erityisesti vuorovaikutuksessa lähisukulaisen kanssa.

Teoksen koreografiasta vastaa tanssitaiteilija Hanna Korhonen, äänisuunnittelusta Sami Silén, ja livemusiikista Laitakaupungin Orkesteri. Lavalla nähdään Korhosen ja Silénin lisäksi yhteisötaiteilija Anniina Aunola. Lisäksi esityksessä kuullaan tutkija, FT Marjo Kamilan kommentoivan ‘Oma ulkonäkö muistoissani’ -tutkimusaineistoa.

SATUBALETTI muotoutuu koreografi Tomi Paasosen ja tanssija Satu Rekolan keskusteluista, henkilökemioista ja yhteisestä luovuuden pallottelusta.

Tässä Satu Rekolan tanssitussa monologissa hän käy läpi puhuen ja tanssien ansioluetteloaan. Millaisia tekijänoikeudellisia kysymyksiä herää, kun kehomuistista temmattujen liikkeiden ja pohdintojen myötä piirtyvät esiin Suomen 2000-luvun nykytanssin keskeiset vaiheet? Voiko liikettä omistaa, ja mitä kehollisia ja taidepoliittisia teemoja referenssit nostavat esille tanssijan mielessä? Kantaesitys Zodiak, Helsinki 5.9.2018.

”Esitys pitää katsojan näpeissään ja on yhtä aikaa sekä hullutteleva että syvällinen.”
-Annikki Alku, Demokraatti 10.9.2018

LIPUT 10 €.
Lippuja voi varata numerosta 044 9874 640 ja sähköpostilla helmifestivaali@gmail.com

(Huom! Kirjaston studiotila on pieni ja katsojien määrä on rajattu, joten liput kannattaa varata etukäteen!)

Helmifestivaalia ja esitettäviä teoksia ovat tukeneet: Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto, Seinäjoen kaupungin kulttuuripalvelut/hyvinvointilautakunta, Taiteen edistämiskeskus, Alfred Kordelinin Seinäjoen rahasto.

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!

Helmifestivaalin AIKATAULU:

PERJANTAINA 10.5.2019
klo 18 Seinäjoen Pääkirjaston studiotilassa yhteisillassa:
Hanna Korhonen&työryhmä + Laitakaupungin orkesteri: KEHOON KUDOTTU
Tomi Paasonen ja Satu Rekola: SATUBALETTI

LAUANTAINA 11.5.2019
Klo 15 Seinäjoen Pääkirjaston studiotilassa yhteisillassa KEHOON KUDOTTU ja SATUBALETTI
Klo 18 Seinäjoen Taidehallilla Johanna Ikola: HUOLI

FB tapahtumasivu

Tomi Paasonen

Esitykset

Map

Seinäjoen pääkirjaston studiotila

Alvar Aallon katu 14, Seinäjoki

11.5.2019

15.00

11.5.2019

18.00