Helmifestivaali | Johanna Ikola: Huoli

Huoli on tanssija, koreografi Johanna Ikolan kolmiosaisen teossarjan ensimmäinen osa. Ihmisesiintyjien lisäksi mukana on kuvanveistäjä Tommi Toijan veistoshahmo Muukalainen.

Nykytanssitapahtuma Helmifestivaali järjestetään kymmenettä kertaa Seinäjoella 10.-11.5.2019. Luvassa on upea kattaus monipuolista tanssitaidetta kolmen eri tanssitaiteilijan esittämänä.

Lauantaina 11.5.2019 klo 18 Seinäjoen Taidehallilla (Upankatu 3) nähdään Johanna Ikolan esittämä teos Huoli.

HUOLI – Ihmisveistos esiintyjänä tanssiteoksessa

Koreografia ja konsepti: Johanna Ikola
Esiintyjät: Hellevi Härkönen, Johanna Ikola ja Muukalainen
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Veistoshahmo: Tommi Toija
Valokuvat ja ulkoasu: Joakim Pusenius

Liput 10 €. Lippuvaraukset numerosta 044 9874 640 tai sähköpostilla osoitteesta helmifestivaali@gmail.com

HUOLI on Johanna Ikolan kolmiosaisen teossarjan ensimmäinen osa. Seuraavissa osissa nähdään myös muita Tommi Toijan veistoshahmoja. Teos kantaesitettiin Forum Boxissa Helsingissä 2.4.2019.

Johanna Ikola

Johanna Ikola on freelancerina työskentelevä tanssitaiteilija. Hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta 2005, ja on siitä lähtien työskennellyt tanssijana ja koreografina lukuisissa teoksissa. Hän on toiminut pitkään muun muassa Liisa Pentti +Co:n sekä Alpo Aaltokoski Companyn tanssijana. Vuosina 2010–2013 Ikola toimi tanssitaiteen läänintaiteilijana Pohjanmaan taidetoimikunnassa. Tällä hetkellä hän työskentelee Suomen Kulttuurirahaston taiteilija-apurahalla.

Tommi Toija

Tommi Toija on helsinkiläinen, Lapualta lähtöisin oleva kuvanveistäjä. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta 2003. Toija on arvostettu taiteilija ja tunnettu erityisesti Bad Bad Boy – teoksesta, joka oli ”pissaava ukkeli” Helsingin Kauppatorilla 2014. Toijan teoksia on muun muassa Kiasman, Valtion taideteostoimikunnan, Amos Andersonin taidemuseon ja Sara Hildènin taidemuseon kokoelmissa.

Valkea kääpiö ry ja Helmifestivaali

Valkea kääpiö ry on seinäjokinen yhdistys, jonka tehtävänä on kehittää ja ylläpitää tanssitaidetta sekä tuottaa taiteellisia produktioita muun muassa Etelä-Pohjanmaalla. Yhdistys toimii avoimena nykytanssin tuotantoryhmänä, jonka toiminnassa korostuu poikkitaiteellisuus.

Helmifestivaali on Valkea kääpiö ry:n järjestämä nykytanssia ja musiikkia yhdistävä tapahtuma. Helmifestivaali toteutetaan Seinäjoella jo kymmenettä kertaa yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneiden kanssa.

 

FB tapahtumasivu

Joakin Puselius

Esitykset

Map

Seinäjoen taidehalli

Upankatu 3, Seinäjoki

11.5.2019

18:00