PERUTTU Helsingin kansainvälinen balettikilpailu 2020: Alkuerät

Baletti

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään 1.‒8.6.2020 Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Kilpailun alkuerät järjestetään 2.–3.6.

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään jo yhdeksättä kertaa Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Neljän vuoden välein järjestettävässä kilpailussa nuoret huipputanssijat ympäri maailmaa kilpailevat sekä klassisen baletin että nykytanssin taidoissa.

Alkuerissä kilpailijat esittävät klassista balettia. Kaikki osallistujat esittävät kaksi variaatiota klassisesta balettiohjelmistosta. Alkuerien aikataulut löydät täältä.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, juniori- (15−19-vuotiaat) ja seniorisarjat (20−25-vuotiaat).

Kilpailun kansainvälisen tuomariston puheenjohtaja on Suomen Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne. Tuomaristoon on kutsuttu maailman parhaimpien balettiryhmien johtajia ja muita balettiasiantuntijoita.

Kilpailun järjestää Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistys ry. Yhdistyksen puheenjohtaja on taiteilijaprofessori Jorma Uotinen ja varapuheenjohtaja tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki.

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu

Ofer Amir

Esitykset

Osta lippu
Map

Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Alminsali

Helsinginkatu 58, Helsinki

2.6.2020

klo 19

3.6.2020

klo 14

3.6.2020

klo 19