PERUTTU Helsingin kansainvälinen balettikilpailu 2020: Finaalit

Baletti

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään 1.‒8.6.2020 Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Kilpailun finaalit järjestetään 6.–7.6.

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään jo yhdeksättä kertaa Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Neljän vuoden välein järjestettävässä kilpailussa nuoret huipputanssijat ympäri maailmaa kilpailevat sekä klassisen baletin että nykytanssin taidoissa.

Kilpailun finaalissa solistit esittävät kaksi variaatiota ja parit yhden pas de deuxin klassisesta balettiohjelmistosta 1800- tai 1900-luvulta. Solistit esittävät yhden soolon nykytanssiohjelmistosta ja parit yhden dueton teoksesta, jonka koreografia on tehty vuoden 2005 jälkeen. Kilpailuaikataulun löydät täältä.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, juniori- (15−19-vuotiaat) ja seniorisarjat (20−25-vuotiaat).

Kilpailun kansainvälisen tuomariston puheenjohtaja on Suomen Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne. Tuomaristoon on kutsuttu maailman parhaimpien balettiryhmien johtajia ja muita balettiasiantuntijoita.

Kilpailun järjestää Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistys ry. Yhdistyksen puheenjohtaja on taiteilijaprofessori Jorma Uotinen ja varapuheenjohtaja tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki.

Lisätietoa kilpailusta löydät verkkosivuiltamme.

Ofer Amir

Esitykset

Osta lippu
Map

Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Päänäyttämö

Helsinginkatu 58, Helsinki

6.6.2020

Klo 19

7.6.2020

Klo 19