PERUTTU Helsingin kansainvälinen balettikilpailu 2020: Välierät

Baletti

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään 1.‒8.6.2020 Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Kilpailun välierät järjestetään 4.–5.6.

Helsingin kansainvälinen balettikilpailu järjestetään jo yhdeksättä kertaa Suomen kansallisoopperassa ja -baletissa. Neljän vuoden välein järjestettävässä kilpailussa nuoret huipputanssijat ympäri maailmaa kilpailevat sekä klassisen baletin että nykytanssin taidoissa.

Kilpailun toisessa osassa, välierissä, kilpailijat esittävät nykytanssinumeroita. Koreografian on sisällettävä elementtejä, jotka eroavat selkeästi klassisen baletin tekniikasta. Kilpailun aikataulun löydät täältä.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, juniori- (15−19-vuotiaat) ja seniorisarjat (20−25-vuotiaat).

Kilpailun kansainvälisen tuomariston puheenjohtaja on Suomen Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Madeleine Onne. Tuomaristoon on kutsuttu maailman parhaimpien balettiryhmien johtajia ja muita balettiasiantuntijoita.

Kilpailun järjestää Helsingin kansainvälinen balettikilpailu -yhdistys ry. Yhdistyksen puheenjohtaja on taiteilijaprofessori Jorma Uotinen ja varapuheenjohtaja tähtitanssija ja koreografi Minna Tervamäki.

Lisätietoa saat Helsingin kansainvälisen balettikilpailun verkkosivuilta

Ofer Amir

Esitykset

Osta lippu
Map

Suomen Kansallisooppera ja -baletti, Alminsali

Helsinginkatu 58, Helsinki

4.6.2020

Klo 19

5.6.2020

Klo 19