Helsingin XIX Flamencofestivaalin Kotimainen ilta – ”Replaying Silence” & ”Homenaje a la familia Fernández” (ensi-ilta)

Koko perheelle

Helsingin XIX Flamencofestivaalin kotimaisessa illassa ”Replaying Silence” tutkii liikkeen ja musiikin välistä yhteyttä digitaalisin ja perinteisin keinoin, kun taas ”Homenaje a la familia Fernández” -teos tutkii flamencon kolmiyhteyttä sen perinteisemmässä muodossa.

Helsingin XIX Flamencofestivaali 4.–11.2.2017

Helsingin XIX Flamencofestivaalin kotimaisessa illassa syvennytään tarkastelemaan tämänvuotista teemaa flamencomusiikin ja -tanssin välisestä suhteesta kahdesta eri näkökulmasta. ”Replaying Silence” -teos tutkii liikkeen ja musiikin välistä yhteyttä digitaalisin ja perinteisin keinoin, kun taas ”Homenaje a la familia Fernández” -teos tutkii flamencon kolmiyhteyttä (laulu, kitara ja tanssi) sen perinteisemmässä muodossa.

Ensimmäisellä puoliajalla nähtävä “Replaying Silence” yhdistää flamencon intensiivistä polyrytmiikkaa elektroniseen äänimaisemaan. Teos on digitaalista ja akustista musiikkia sekä flamencotanssia yhdistävä kokeellinen, visuaalinen teos, jossa teknologia ja flamenco yhdistetään ennennäkemättömällä tavalla. Teoksen merkittävänä osana on videotaide, joka tukee musiikkia ja tanssia. Työryhmään kuuluu flamencokitaristi-säveltäjä Okko Meinilä, perkussionisti Sami Rönkä sekä flamencotanssija-koreografi Rodrigo González.

Flamencofestivaalilla kantaesityksensä saava ”Homenaje a la familia Fernández” on omistettu sevillalaisen Fernándezin flamencoperheelle. La Familia Fernández on flamencolaulaja Curro Fernándezin luotsaama ryhmä, joka on laulanut tanssille vuosikymmenten ajan. Perheen menestynein jäsen, laulaja Esperanza Fernández, on yksi tämän hetken tunnetuimmista flamencoäänistä. Esperanza tekee isänsä tavoin opetustyötä Sevillassa jakaakseen perheensä perintöä seuraaville sukupolville. Illan aikana kuultavat kappaleet ovat kaikki joko Esperanzan tai hänen isänsä opettamia paloja, ja konsertin aikana esiintyjät jakavat yleisölle kokemuksiaan perheen kanssa työskentelystään.

Illassa nähdään helsinkiläinen flamencolaulaja Taija Robalta, joka on opiskellut flamencolaulua useita vuosia Sevillassa pääopettajanaan Esperanza Fernández. Konsertin kitaristi, Helsingissä toimivan Brindamos Flamenco -kollektiivin isä Otso Krunasta, on valmistunut Sevillassa toimivan Fundación Cristina Heerenin kitaralinjalta ja työskennellyt kaupungissa niin tablaoissa kuin tanssituntien säestäjänä. Teoksessa vierailee Sevillassa pitkään vaikuttanut suomalainen flamencotanssija Maija Lepistö.

Tuotanto: Helsingin XIX Flamencofestivaali

Helsingin XIX Flamencofestivaali

Helsingin XIX Flamencofestivaali

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, 00420 Helsinki, Helsinki

10.2.2017

19:00

Ensi-ilta