Helsingin XIX Flamencofestivaalin pääkonsertti – Nino de los Reys ”Inside”

Koko perheelle

“Inside” kuvaa neljän muusikon ja tanssijan matkaa yhteisen rytmin ja liikekielen kokemiseen välineenään improvisaatio. Teoksen selkärangan muodostaa flamenco, mutta mukana on myös muita musiikin tyylilajeja, joiden fuusio luo matkalle yhteisen polun.

Helsingin XIX Flamencofestivaali 4.–11.2.2017

Suomessa ensi kertaa vieraileva espanjalainen flamencotaiteilija Nino de los Reyes tuo mukanaan neljä ansioitunutta huippumuusikkoa. “Inside” kuvaa neljän muusikon ja tanssijan matkaa yhteisen rytmin ja liikekielen kokemiseen välineenään improvisaatio. Rytmillä tarkoitetaan teoksessa paitsi varsinaisia musiikillisia iskuja, myös tapaa tuntea flamencon liikekieltä, svengiä ja rytmiikkaa. Teoksen selkärangan muodostaa flamenco, mutta mukana on myös muita musiikin tyylilajeja, joiden fuusio luo matkalle yhteisen polun.

Tanssija Nino de los Reyes toimii ryhmän seremoniamestarina johdattaen sekä katsojat että muusikot omaan sisäiseen kokemusmaailmaansa. Liikekielen, sekä tanssin tuottaman rytmiikan kautta luodaan teoksen koreografioitu partituuri, jonka pulssissa tanssi ja musiikki kohtaavat. Improvisaatio paitsi mahdollistaa intiimin ja impulsiivisen lähestymistavan esiintyjien sisäiseen maailmaan, myös tarjoaa yleisölle mahdollisuuden todellisiin yllätyksiin!

Teoksen muusikkokaartiin kuuluu paitsi flamencomaailman tähtiä, myös nuoren sukupolven fuusioon ja improvisaatioon perehtyneitä muusikoita. Helsingin XIX Festivaalin kotimaisessa illassa (pe 10.2. Kanneltalo) mainittuun kuuluisaan sevillalaiseen flamencosukuun La Familia Fernándeziin syntynyt laulaja Ismael Fernández on esiintynyt perheensä myötä lapsesta saakka. Kitaristi Juan José Suárez “El Paquete on puolestaan ansainnut kannuksensa toimimalla luottosäestäjänä mm. Enrique ja Estrella Morentelle. Mies on ansioitunut myös työskentelemällä tuottajana kahden Grammyn ansainneella Tomatiton levyllä “Agua Dulce” sekä Diego el Cigalan levyllä “Picasso en mis ojos”. Kokoonpanon nuori basisti Jesús Miguel Bachiller ”Bachi on toiminut basistina paitsi jazzin myös flamencon saralla. Tällä hetkellä mies levyttää uutta levyään “Inside”-teoksessa vierailevan perkussionisti Manu Masaedon kanssa.

“Tässä teoksessa haluan irtautua kahleista, ja ainoastaan nauttia rakastamistani musiikin ja rytmin tyylilajeista luonnollisen liikkeen ja tanssin kautta. Haluan tanssia ilman sääntöjä, ainoana tarkoituksenani puhdas ja aito itseilmaisu.”  – Nino de los Reyes

Tuotanto: Helsingin XIX Flamencofestivaali

Helsingin XIX Flamencofestivaali

Helsingin XIX Flamencofestivaali

Esitykset

Osta lippu
Map

Savoy-teatteri

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki, Helsinki

11.2.2017

19:00