PERUTTU: Helsinki Dance Company & Kinetic Orchestra: Gravity

Gravity vie katsojan syvälle tanssin maailmaan yhdistelemällä eri nykytanssitekniikoita akrobatiaan ja kamppailulajeihin.

Marraskuussa pienellä näyttämöllä sai ensi-iltansa Helsinki Dance Companyn ja Kinetic Orchestran yhteistyössä toteutettava tanssiteos Gravity. Esitys jatkaa koreografi Jarkko Mandelinin äärimmäisen fyysisten ja liikkeeseen keskittyvien teosten jatkumoa kahdeksan tanssijan voimin.

”Gravity-tanssiteosta inspiroivat nykyaikaiset tanssitekniikat, pariakrobatia sekä kamppailulajien funktionaalisuus. Lopputulos pyrkii olemaan aito, itsensä näköinen koherentti ja suvereeni tanssiteos, jonka äänimaailma, puvustus ja lavastus luovat liikkeen tavoin assosiaatiota, mutta eivät varsinaisesti sijoita teosta mihinkään konkreettiseen tilaan eikä aikaan välttääkseen turhia tai tyhjiä kerroksia teoksessa.”

Jarkko Mandelin on klassisen baletin koulutuksen saanut nykytanssikoreografi ja kansainvälisesti toimiva kouluttaja. Kymmenessä vuodessa hän on luonut oman tunnistettavan tyylinsä ja tunnetaan erityisesti nykytanssin paritekniikan ja lattiatekniikan kehittäjänä. Mandelin on Kinetic Orchestra -tanssiryhmän perustaja ja taiteellinen johtaja.

Tanssijat: Mikko Paloniemi, Heidi Naakka, Jyrki Kasper, Justus Piemunne, Anni Koskinen, Sanni Giordani, Kalle Lähde ja Oskari Turpeinen

Koreografia: Jarkko Mandelin
Koreografin assistentti: Suvi Nieminen
Skenografia: William Iles
Pukusuunnittelu: Elina Kolehmainen
Äänisuunnittelu: Janne Hast

Gravity kotisivut

Petra Tiihonen

Esitykset

Osta lippu
Map

Helsingin Kaupunginteatteri, pieni näyttämö

Eläintarhantie 5, 00530 Helsinki, Helsinki

5.2.2022

19:00

15.2.2022

19:00

17.2.2022

19:00