Helsinki Dance Theatre: Our Reality Moves — Todellisuutemme liikkuu

Nykytanssi

Our Reality Moves — Todellisuutemme liikkuu -teoskokonaisuudessa tanssin ja liikkeen keinoin tutkittavia teemoja ovat muun muassa ajassamme korostuva epätasa-arvoisuus, huoli ääriliikkeiden noususta ja tämän vaarallisen ilmiön seurauksista, sekä yhteiskunnan näkyvien ja näkymättömien rajojen tutkiminen.

Helsinki Dance Theatre uusin teoskokonaisuus Our Reality Moves — Todellisuutemme liikkuu nähdään tällä kertaa Kanneltalossa, Helsingin Kannelmäessä. Näytöksiä on kaksi, perjantaina 15.11. klo 19.00 ja lauantaina 16.11. klo 19.00.

Koreografi, tanssitaiteilija Val Suarezin johtama, omaleimainen ja ajatuksia herättävä Helsinki Dance Theatre on yksi nykytanssin uusimmista tekijöistä Suomessa. HDT:n liikekieli yhdistää balettia ja nykytanssia sekä etnisiä vivahteita teatterillisiin elementteihin. Perustamisvuodestaan 2016 lähtien tanssiseurue on kulkenut omaa polkuaan osaksi helsinkiläistä nykytanssiyhteisöä. HDT haluaa toiminnallaan ja taiteellaan edistää ennakkoluulotonta dialogia ja suvaitsevaisuutta ihmisten välillä sekä osallistua teoksillaan yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Our Reality Moves — Todellisuutemme liikkuu -teoskokonaisuudessa tanssin ja liikkeen keinoin tutkittavia teemoja ovat muun muassa ajassamme korostuva epätasa-arvoisuus, huoli ääriliikkeiden noususta ja tämän vaarallisen ilmiön seurauksista, sekä yhteiskunnan näkyvien ja näkymättömien rajojen tutkiminen. Viimeinen teoskokonaisuuden kolmesta esityksestä käsittelee valheita, jotka lopulta johtivat sotaan. Helsinki Dance Theatre haluaa käyttää kaikille yhteistä, mutta vapaasti tulkittavaa, kieltä ja liikettä tuodessaan näkyville näitä vaikeitakin aiheita taiteellisessa työssään.

”Globaaleja haasteita tulisi ratkoa koko maailman voimin. Miksi rakentaa muureja, kun voisimme rakentaa siltoja? Omiin lokeroihimme sulkeutumisen sijasta meidän pitäisi antaa kaikille vapaus osallistua. Ratkaisut ovat jo todellisuutta, enää tarvitaan liike.”

HDT facebook

Our Reality Moves — Todellisuutemme liikkuu tapahtumasivu

Celine Haakon

Esitykset

Osta lippu
Map

Kanneltalo

Klaneettitie 5, Helsinki

15.11.2019

19.00

Ensi-ilta

16.11.2019

19.00