Helsinki Early Music Festival: Byrd ja Frescobaldi – Nykytanssia ja varhaisbarokkia

Nykytanssi

Esittävän taiteen valtionpalkinnolla 2018 palkitut cembalisti Marianna Henriksson ja koreografi Anna Mustonen yhdistävät William Byrdin ja Girolamo Frescobaldin teoksiin tanssia.

Varhaisbarokin ajan säveltäjien William Byrdin ja Girolamo Frescobaldin cembaloteokset muodostavat rungon Helsinki Early Music Festivalin konsertissa maanantaina 5.10. kello 19 Saksalaisessa kirkossa. Esiintyjinä ovat cembalisti Marianna Henriksson ja tanssija Anna Mustonen.

Varhaisbarokin aikana ajateltiin, että ääni on ilman värinän välityksellä kulkeva substanssi, joka kykenee vaikuttamaan kehoon muokaten sen eri nesteiden tasapainoa. Henrikssonin ja Mustosen yhteistyössä etsitään tapaa, jolla nämä käsitykset musiikista voisivat tulla näkyviksi ja tuntuviksi. Sekä musiikin kuuntelu että sen soittaminen voivat tulla ilmi tanssina.

Henriksson ja Mustonen ovat työskennelleet yhdessä aiemminkin, ja vuonna 2018 heidät palkittiin esittävän taiteen valtionpalkinnolla.

Konserttiin liittyy Kehollinen kuuntelu ja varhaisbarokki -työpaja, joka järjestetään 2.10.2020 kello 18 Saksalaisen kirkon seurakuntasalissa. Sen lippu sisältää pääsyn konserttiin.

Lue lisää konsertista ja työpajasta: https://helsinkiearlymusicfestival.fi/ohjelma/byrd-ja-frescobaldi/

Helsinki Early Music Festival

Anni Rissanen

Esitykset

Osta lippu
Map

Saksalainen kirkko

Unioninkatu 1, Helsinki

5.10.2020

19.00