HETKI-festivaali | Lihaa Tilassa, Duo Bold Absurdium sekä TRIOT

HETKI-festivaalin avaa kolme ainutlaatuista improvisaatioesitystä kokeneilta tekijöiltä. Esitysten jälkeen kaikki pääsevät tanssimaan avajaisklubilla dj:n siivittämänä.

Liput 8€ / 12€ ovelta.

OHJELMA Pe 16.11.2018 

19-21 Esitykset
Lihaa Tilassa
Duo Bold Absurdium
TRIOT

21-24 Avajaisklubi
Modulator
“Disco”

Lihaa Tilassa
Aino Ojanen, Matilda Aaltonen, Nadja Pärssinen, Olli Niemitalo (vierailija)

Lihaa Tilassa on vuonna 2014 perustettu helsinkiläinen improvisaatioryhmä, joka tutkii vapaata liike- ja musiikki-improvisaatiota esityskontekstissa.

Duo Bold Absurdium
Nina Viitamäki, Anna-Maija Terävä, Soile Lahdenperä

Duo Bold Absurdium on tanssi-improvisaatioon perustuva teos, jonka esityskerrat ovat aina uusia, rohkeita ja absurdeja matkoja yleisön kanssa. Teos on huumorin ja vakavuuden omituinen liittouma, hirveän hauska ja hirveän surullinen ja pitää sisällään paljon melua ja vielä enemmän hiljaisuutta.

Tanssijat: Nina Viitamäki ja Anna-Maija Terävä
Ohjaaja ja liikkeellinen suunnanantaja: koreografi Soile Lahdenperän.

HETKI-festivaalilla teoksesta nähdään tiivistetty 30 minuutin versio.
https://www.facebook.com/duobold/

TRIOT
Elina Hauta-aho, Kaisa Kukkonen ja Heini Nukari

TRIOT tuli yhteen elokuussa 2017 Kaisa Kukkosen aloitteesta ja esiintyi kahden eri trion tanssi-improvisaation esitys-illassa Galleria Forum Boxissa Helsingissä. TRIOT työskentelee jokaisen jäsenen mukanaan tuomien kehollisten näkökulmien inspiroimana: Hauta-aho on viime aikoina työstänyt empatiaa ja vapautta kehollisena harjoituksena, Nukari on pitkään työskennellyt kehon ja äänen yhteyden kanssa ja Kukkonen työstänyt paljon musiikki- ja tanssi-improvisoinnin yhteyksiä sekä kontakti- improvisaatiota.

Modulator
Juan de Dios Magdaleno – elektroniikka, Alejandro Montes de Oca – elektroniikka

Elektroninen duo, joka luo ääniaaltoja ja musiikkia reaaliaikaisesti yhdistäen moderneja analogisia sekä digitaalisia soittimia. Duon ääntä voi kuvailla “akateemisen” elektroakustisen musiikin ja yleisesti tunnetun elektronisen musiikin yhdistelmänä. Musiikki on rytmisten elektronisten pulssien, harmonioiden ja samplejen tutkimusmatkaa, joka liikuttaa kuulijan mieltä ja kehoa.

HETKI-festivaali levittäytyy eri puolille Helsinkiä 16.11-18.11.2018: Ylioppilasteatterin studioon, Esitystaiteen keskukselle ja Maunula-taloon. HETKI-festivaali tuo Suomessa tanssin ammattikentällä toimivia liike- ja ääni-improvisaatioryhmiä ja -tekijöitä yhteen sekä avaa improvisaatiota taidemuotona kaikille. Festivaali tarkentaa huomion improvisaation mahdollisuuksiin ja merkityksiin niin esiintyjälle että katsojalle.

HETKI toimii kokoavana voimana sekä jakaa tietoa, taitoa ja kokemusta. Festivaali muistuttaa, että improvisaation ammattilaisia on Suomen tanssitaiteen kentällä paljon. Viikonloppu sisältää esitysillat, festivaaliklubin, keskustelutilaisuuden sekä ammattilaisille suunnattuja työpajoja. Esiintyvät ryhmät sekä työpajoja vetävät taiteilijat ovat pitkänlinjan tanssi- ja ääni-improvisaation kehittäjiä.

TRIOT (tanssitaiteilijat Kaisa Kukkonen, Elina Hauta-aho ja Heini Nukari) järjesti syksyllä 2017 esityssarjan eri tiloissa Helsingissä, jonka seurauksena syntyi HETKI-festivaali. Hetken organisointitiimiin liittyi lisäksi mukaan tanssitaiteilija Aino Ojanen.

Lisää tietoa festivaalista: https://hetkifestival.wordpress.com/

Festivaalia ovat tukeneet Helsingin Kulttuurikeskus ja SKR Uudenmaan rahasto.

HETKI-festivaalin nettisivut

Aura Nukari

Esitykset

Map

Ylioppilasteatterin studio

Aleksanterinkatu 23, Helsinki

16.11.2018

19:00-21:00

16.11.2018

21:00-24:00