Hierbabuena: Jos kuulisit jonkun huokaavan

Mitä saa mukaansa, kun on lähdettävä ja jätettävä kaikki? Eri aikakausilta ja eri paikoista peräisin olevista lauluista syntyy kokonaisuus, joka kertoo lähtemisestä ja lähtevän, lähteneen kaipauksesta.

Mitä saa mukaansa, kun on lähdettävä ja jätettävä kaikki? Läpi vuosisatojen ovat ihmiset lähteneet eri syistä tahtoen tai tahtomattaan. Mukana ovat kulkeneet muistot laulujen muodossa.

Jos kuulisit jonkun huokaavan on musiikillinen ja tanssillinen kohtaaminen niiden peteneran historiallisten ainesten kanssa, jotka ovat säilyneet nykypäivään. Eri aikakausilta ja eri paikoista peräisin olevista lauluista syntyy kokonaisuus, joka kertoo lähtemisestä ja lähtevän, lähteneen kaipauksesta.

Flamencon tyylilajina petenera edustaa syvää melankoliaa; kaihoa, lumousta ja kirousta, mutta sen juuret ulottuvat kauas menneisyyteen. Siinä soivat romanssit ja sefardijuutalaisten laulut keskiajalta, se on kulkeutunut konkistadorien jälkeisinä aikoina Etelä-Amerikkaan, ja palannut taas muuntuneena.

Esiintyjistä jokainen on taiteellisen uransa aikana ristennyt, tietämättäänkin, peteneran eri aikojen ilmentymien kanssa. Jokainen tuo oman historiansa mukaan kohtaamiseen: vanha musiikki, klassinen maailma ja nykyflamenco keskustelevat keskenään.

Esiintyjät: Erika Alajärvi, Ulla Paakkunainen ja Mika Seppänen
Valot: Ykä Pihlajamäki
Puvustus: Anna Pérez ja työryhmä

Esityksen jälkeen taiteilijatapaaminen.

Liput 20/15€, perhelippu 25€ (1 aik. ja 1 lapsi/nuori)
ennakkomyynti: Kulttuurimylly

Hierbabuena

Kulttuurimylly

Ykä Pihlajamäki

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurimylly

Jauhokuja 3 A 1 / C , Helsinki

10.10.2019

19:00