Hiljaisuus-festivaali | Kitt Johnson X-act

Nykytanssi

Hiljaisuus-festivaali tuo Kaukoseen tanskalaisen nykytanssin edelläkävijän Kitt Johnsonin. Johnson esittää festivaalilla sooloteoksensa Stigma ja POST NO BILLS.

Hiljaisuus-festivaali järjestetään tänä vuonna jo kymmenennen kerran Kaukosen kylässä Kittilässä 5.-8.6.2019. Hiljaisuus-festivaali on taiteen valtionpalkinnolla palkittu taidetapahtuma, jonka monitaiteinenohjelmisto sovitetaan pienen lappilaisen kylän pirtteihin, pihoille ja kylätien varrelle.

Hiljaisuus-festivaali tuo Kaukoseen tanskalaisen nykytanssin edelläkävijän Kitt Johnsonin. Johnson esittää festivaalilla sooloteoksensa Stigma ja POST NO BILLS. Stigma on ensiesitetty vuonna 1999, jonka jälkeen sitä on esitetty Euroopassa, Lähi-Idässä, Venäjällä ja Yhdysvalloissa jo kahdenkymmenen vuoden ajan. Hiljaisuus-festivaalilla Kaukosen Urheilutalo kiinnittyy tämän teoksen esityspaikkana osaksi maailman tanssinäyttämöiden ja kansainvälisten nykytanssifestivaalien jatkumoa. POST NO BILLS on nykytanssiteos, joka kertoo muutokseen johtavasta kriisistä. Kitt Johnsonin vuonna 2015 valmistunut sooloteos kuvailee kulutusyhteiskunnan jälkeisessä ajassa ihmistä, joka on kadottanut inhimillisyytensä ja on valinnan edessä:muutos tai kuolema.

Esityspaikat:
Stigma: Kaukosen Urheilutalo
POST NO BILLS: Ojanperän halli

Hiljaisuus-festivaali syntyi haaveesta täyttää Kaukosen kylä korkeatasoisella taiteella. Hiljaisuus-festivaalinerityisen tunnelman luovat ainutlaatuiset esitykset ja ennen kaikkea Kaukosen kylään kokoontuvat ihmiset. Festivaalin monipuolinen ohjelmisto koostuu yli kahdestakymmenestä eri teoksesta nykysirkuksen, tanssin, musiikin, teatterin ja kuvataiteen aloilta. Lisäksi ohjelmistossa on keskusteluja, seminaareja ja lyhytelokuvia.

Kitt Johnson X-act: Stigma

Kitt Johnson X-act: Post no Bills

Hiljaisuus-festivaali ohjelmisto 2019

Kitt Johnson X-act

Esitykset

Osta lippu
Map

Kaukosen Urheilutalo & Ojanperän halli

, Kaukonen, Kittilä

5.6.2019

20:00

7.6.2019

16:00