Homo Secundus – Sekundaihminen

Musiikkipitoinen, liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja.

Eli Marxin kosto

Homo Secundus on Tanssiteatteri Minimin, Teatteri Telakan sekä Tanssiteatteri Tsuumin yhteistuotanto. Se on musiikkipitoinen, liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Se sisältää myös vakavia syytöksiä vallitsevia oloja kohtaan, sekä siemeniä radikaaliin ajatteluun.

Esityksen fiktio sijoittuu ongelmalähiöön, kuumimpaan muotimaailmaan, tietokonepelin sisälle, piilokojuun sekä kollektiivisiin surrealistisiin uniin.

Homo Secundus on sanaleikki, joka tarkoittaa joko toista ihmisen jälkeen tulevaa parempaa versiota ihmisestä, tai vaihtoehtoisesti sekundaihmistä eli jonkinlaista toisen luokan kansalaista.

Alaotsikko Marxin kosto liittyy taas siihen, että kommunisminkin isänä tunnettu Karl Marx sanoutui elinaikanaan irti marxilaisuudesta, ennusti Neuvostoliiton tuhon jo ennen sen syntyä, ihaili Yhdysvaltoja ja suunnitteli sinne muuttoa. Mikään historiassa ei ole aivan sitä miltä se näyttää.

Teosta varten on tehty imitoitua kokeellista japanilaista instrumentaali-hiphopia.

Miko Kivinen (1968-) on näytelmäkirjailija, näyttelijä ja muusikko. Hän on esiintynyt Kuopion kaupunginteatterissa viimeksi Viikingit-näytelmässä sekä Vaimoni Casanovassa.

Teemu Mäki (1967-) on teatteriohjaaja, kirjailija ja kuvataiteilija. Viime aikoina Teemu on ohjannut näytelmiä sekä kirjoittanut esseekirjoja.

Kuolio (x-) on trikooasuun pukeutuva yhteiskunnallinen supersankari ja liikunnallinen filosofi, joka seikkailee myös Homo Secunduksessa kertojana sekä nuorisotyöttömän roolissa.

Ohjaus Teemu Mäki
Käsikirjoitus Miko Kivinen
Esiintyjät Miko Kivinen, Salla Korja-Paloniemi, Marja Myllylä, Riikka Puumalainen, Tanjalotta Räikkä
Koreografia Riikka Puumalainen
Äänisuunnittelu Antti Mäkelä (Puumalainen)
Musiikki Kuolio ja Antti Mäkelä (Puumalainen)
Valosuunnittelu Nadja Räikkä
Puvustus Mirkka Nyrhinen
Tuotanto Tanssiteatteri Minimi, Teatteri Telakka, Tanssiteatteri Tsuumi

Espoon Kaupunginteatteri

Teemu Mäki

Esitykset

Osta lippu
Map

Espoon Kaupunginteatterin kulttuurikeskuksen Louhisali näyttämö

Kulttuuriaukio 2, Espoo

23.10.2019

19:00

24.10.2019

19:00

25.10.2019

19:00