Homo Secundus – Sekundaihminen

Tanssiteatteri Tsuumin, Tanssiteatteri Minimin ja Teatteri Telakan yhteistuotanto, yhteiskunnallinen rakkausnäytelmä Homo Secundus Helsingissä 12.–18.8.2020.

Homo Secundus – Sekundaihminen eli Marxin kosto

Homo Secundus on musiikkipitoinen, liikunnallinen näytelmä, joka sisältää humoristisia yhteiskunnallisia kannanottoja. Se sisältää myös vakavia syytöksiä vallitsevia oloja kohtaan, sekä siemeniä radikaaliin ajatteluun.

Esityksen fiktio sijoittuu ongelmalähiöön, kuumimpaan muotimaailmaan, piilokojuun sekä kollektiivisiin surrealistisiin uniin.

Homo Secundus on sanaleikki, joka tarkoittaa joko toista ihmisen jälkeen tulevaa parempaa versiota ihmisestä, tai vaihtoehtoisesti sekundaihmistä eli jonkinlaista toisen luokan kansalaista.

Alaotsikko Marxin kosto liittyy taas siihen, että kommunisminkin isänä tunnettu Karl Marx sanoutui elinaikanaan irti marxilaisuudesta, ennusti Neuvostoliiton tuhon jo ennen sen syntyä, ihaili Yhdysvaltoja ja suunnitteli sinne muuttoa. Mikään historiassa ei ole aivan sitä miltä se näyttää.

MIKO KIVINEN (1968-) on näytelmäkirjailija, näyttelijä ja muusikko. Hänen viimeisimpiä töitään näyttelijänä ovat Viikingit, Vaimoni Casanova sekä Leea Klemolan kanssa yhdessä käsikirjoitettu Viettelyksen asuntovaunu. Lisäksi Kivinen tekee esitystaidetta ja kokeellista musiikkia.

TEEMU MÄKI (1967-) on kirjailija, kuvataiteilija, teatteriohjaaja ja tutkija. Siinä ohessa hän on myös Kuvataiteen tohtori, entinen professori ja nykyinen Suomen Taiteilijaseuran puheenjohtaja.

KUOLIO (x-) on trikooasuun pukeutuva yhteiskunnallinen supersankari ja liikunnallinen filosofi, joka seikkailee myös Homo Secunduksessa kertojana sekä nuorisotyöttömän roolissa.

TEOSTIEDOT
Ohjaus: Teemu Mäki
Käsikirjoitus: Miko Kivinen, Teemu Mäki
Esiintyjät: Miko Kivinen, Salla Korja-Paloniemi, Marja Myllylä, Riikka Puumalainen, Tanjalotta Räikkä
Koreografia: Riikka Puumalainen
Lavastus: Mirkka Nyrhinen, Nadja Räikkä, Perttu Sinervo, Teemu Mäki
Pukusuunnittelu: Mirkka Nyrhinen
Valosuunnittelu: Nadja Räikkä
Äänisuunnittelu: Antti Puumalainen
Musiikki: Kuolio, Antti Puumalainen
Tuotanto: Tanssiteatteri Tsuumi, Tanssiteatteri Minimi, Teatteri Telakka

Teoksen ensi-ilta oli Tampereella 27.9.2019.
Esitystä ei suositella alle 13-vuotiaille.

Uudet esityspäivät 12.-18.8. ovat tulleet huhti-toukokuun 2020 esityskauden tilalle.

Lisätietoja Tanssiteatteri Tsuumin nettisivuilta

Lisätietoja Tanssiteatteri Minimin nettisivuilta

Lisätietoja Teatteri Telakan nettisivuilta

Lisätietoja KokoTeatterin nettisivuilta

Teemu Mäki

Esitykset

Osta lippu
Map

KokoTeatteri

Hämeentie 3, Helsinki

12.8.2020

19:00

13.8.2020

19:00

16.8.2020

16:00

18.8.2020

19:00