Honkasalo-Niemi-Virtanen: Nature Morte

Vallitsevaa kuolemankulttuuriamme pohtiva teos Nature Morte vierailee nykytaidetila Kutomolla Turussa 24.11.2018 osana Ehkä-tuotannon kymmenennen XS-festivaalin ohjelmaa.

Felicia Honkasalon, Akuliina Niemen ja Sinna Virtasen muodostaman monitaiteellisen kollektiivin näyttämöteos Nature Morte kurottaa kohti muinaisihmistä, pohtii vallitsevaa kuolemankulttuuriamme ja problematisoi arjessamme näkymätöntä kuolemaa. Nature Morte on toinen osa kolmiosaista teoskokonaisuutta, jonka aihe ja lähtökohta on Isossakyrössä sijaitseva rautakautinen vesikalmisto, Leväluhdan lähde. Tämä lähde, joka on yksi harvoista Euroopassa sijaitsevista vesikalmistoista, oli rautakaudella vielä järvi. Kollektiivi käyttää teossarjansa aihemateriaalina poikkitieteellistä tutkimusta, joka tutkii lähdettä eri tieteen alojen näkökulmista. Teoksissa lähestytään rautakautista järvimaisemaa ja sinne haudattua muinaisihmistä ihon ja kosketuksen käsitteiden kautta.

Teoskokonaisuuden ensimmäinen osa – videosta, veistoksista, äänestä, valokuvista ja tekstistä koostunut Chimera-näyttely toteutettiin Galleria Sinnessä maalis-huhtikuussa 2018. Kolmas osa – paikkasidonnainen ääniteos rakentui Leväluhdan lähteelle syksyllä 2018.

Honkasalo-Niemi-Virtanen on kolmesta eri alojen (kuvataide, teatteri, musiikki) taiteilijasta koostuva kollektiivi. Kollektiivi työskentelee horisontaalisesti, poikkitaiteellisesti, pitkissä prosesseissa taiteen ja tieteen rajapinnoilla.

Konsepti: Honkasalo-Niemi-Virtanen
Esitys: Emilia Kokko, Akuliina Niemi, Elina Pirinen ja Ilkka Saastamoinen
Tuotanto: Mad House Helsinki ja Honkasalo-Niemi-Virtanen
Ensi-ilta: 16.3.2018 Mad House Helsinki / Tiivistämö, Helsinki

Vierailuesitys: la 24.11.2018 klo 19 osana Ehkä-tuotannon XS-festivaalin ohjelmaa

Esityksen jälkeen XS 10 vuotta royal-juhla-lohikäärme-dim-sum-arvaamaton-ammus-karaoke Anti & Jarrin kanssa!

Liput: 15/10€
Osta lippuja

Honkasalo-Niemi-Virtanen

Ehkä-tuotanto

Kuva: Ernest Protasiewicz

Esitykset

Osta lippu
Map

Nykytaidetila Kutomo

Kalastajankatu 1 B, Turku

24.11.2018

19:00