If You Snow Away

Nykytanssi

If You Snow Away on kertomus Aleksandr Puškinista ja hänen romanttisesta novellistaan Lumimyrsky.

IF YOU SNOW AWAY on tanssiteos lumesta. Lumesta, jonka viehättävimpiä ominaisuuksia on sen monimuotoisuus. Yksinäinen lumihiutale on täydellisen symmetrinen, lumimyrsky muistuttaa kaaosta. Paitsi tanssivasta lumesta, If You Snow Away on kertomus Aleksandr Puškinista ja hänen romanttisesta novellistaan Lumimyrsky.

Helsingin Sanomien kriitikko Jussi Tossavaisen vinkki Sashan teosten katsomiseen: ”Monet Pepeljajevin teokset nähneenä voisin antaa ohjeeksi satunnaiselle katsojalle: älä pakota itseäsi ymmärtämään, vaan avaa mielesi ja antaudu ilakoiden assosiaatioiden virtaan”

Aurinkobaletissa säännöllisesti jo vuodesta 2001 lähtien vieraillut Sasha Pepeljajev on lukuisin kunnianosoituksin palkittu koreografi-ohjaaja. Viimeisimmäksi hänen Moskovan baletille tekemänsä Café Idiot -teos sai Venäjän näyttämötaiteen ”Oscarin”, Kultaisen naamion, vuoden 2015 parhaana nykytanssiteoksena. Café Idiot’in pukusuunnittelija, niin ikään Kultainen naamio -ehdokas, Sergei Illarionov on suunnitellut puvut myös If You Snow Away -teokseen.

Lehdistössä sanottua

”Tällaista näyttämötapahtumaa katsoo kuin lumottuna.— Kokonaisuuden audiovisuaalinen anti äänimaailmasta valaistukseen, puvustuksesta tanssijoiden siirtämiin metallisiin lavasteisiin tai lattialle ja videokankaalle leijuviin lumihiutaleisiin on tehokasta, yllättävää ja toimivaa. — Aurinkobaletin kaikki tanssijat tekevät taattua laatutyötä muuttuvissa rooleissaan.” Turun Sanomat / Kaisa Kurikka 9.9.2016

”Tulos sykkii yhä uusia yllätyksiä, jotka toteutuvat vauhdin ja suvantokohtien tarkkaan punnitussa rytmissä. Jälkikuvat palaavat vielä pitkään väkevinä mieleen, niin tehokas ja nyansoitu esitys on.
Teoksen avainsana on salaisuus, arvoitus. Se kasvaa Aurinkobaletin erinomaisen ryhmän esityksessä tarkasteluksi lumen ominaislaadusta ja ihmiselämän kätketyistä voimista, joissa yhdistyy tragiikka, komiikka ja huumori.
Pepeljajev ei olisi Pepeljajev, ellei hän kaiken aikaa virittäisi katsojan mielikuvitusta liikkumaan. Joka on nähnyt hänen mestarillisia töitään esimerkiksi Virossa, toivoo, että Aurinkobaletin kiertueita nähdään muuallakin kuin Turussa.” Jouko Grönholm / Teatteri&Tanssi+Sirkus -lehti (2016/6)

”Ensi-iltayleisö hurmaantui teoksesta niin etteivät aplodit meinanneet loppua ja esiintyjät päästä lavalta vapaalle. — Tämä maaginen lumihiutaleiden tanssi on vaikeasti sanoin kuvailtavissa. Se kannattaa nähdä ja kokea itse.” Liisa Lalu Testing Turku -blogissa.

Tekijät

Konsepti, koreografia, visualisointi, interaktiivinen videografiikka Sasha Pepeljajev | Tanssi Mikko Kaikkonen, Päivi Kujansuu, Urmas Poolamets, Patrick Di Quirico, Elina Raiskinmäki |  Puvut Sergei Illarionov (kuva pukuluonnoksista) | Valot Marko Kallela | Äänet Eero Auvinen | Tekstien käännökset Jukka Mallinen | Kesto 1,5 h | Ensi-ilta 7.9.2016 Tehdasfestivaali Manifesti, Turku

Liput: 25/23/15€

p. (02) 284 0100

info@aurinkobaletti.fi

Verkkoliput ilman palvelumaksuja: liput.aurinkobaletti.fi

Ryhmäliput (väh. 10 henkilöä):
22/20/10 €, ryhmänvetäjän lippu 2 €
Huom. ryhmäalennukset vain Aurinkobaletista:
info@aurinkobaletti.fi, p. (02) 284 0100
www.aurinkobaletti.fi

Juha Lukala

Esitykset

Osta lippu
Map

Aurinkobaletti, Manilla

Itäinen Rantakatu 64, Turku

17.3.2017

19:00

18.3.2017

17:00

24.3.2017

19:00

25.3.2017

17:00

5.4.2017

19:00

6.4.2017

19:00