Iiro Näkki & työryhmä: [ frames ]

Nykytanssi

[ frames ] on nykytanssiteos, jonka katsoja ei koskaan näe kaikkea, vaan joutuu valitsemaan liikkeen massasta omat kiinnekohtansa, valitsemastaan kuvakulmasta lähtien. Neljälle tanssijalle koreografioitu teos muuttaa muotoaan akrobaattisen lattiatekniikan, parityöskentelyn ja improvisaation vuorottelulla, josta tilanteet nousevat tunnistamattomasta tunnistettaviksi.

[ frames ] on nykytanssiteos, jonka katsoja ei koskaan näe kaikkea, vaan joutuu valitsemaan liikkeen massasta omat kiinnekohtansa, valitsemastaan kuvakulmasta lähtien. Neljälle tanssijalle koreografioitu teos muuttaa muotoaan akrobaattisen lattiatekniikan, parityöskentelyn ja improvisaation vuorottelulla, josta tilanteet nousevat tunnistamattomasta tunnistettaviksi. Samalla näyttämö elää sommitelmallista muutosta sadoista kiloista tekstiiliä koostuvan lavastuksen rajatessa esiintyjien tilaa.

Teoksen esiintyjillä on monimuotoinen ammatillinen tausta perinteisistä tanssitekniikoista katutanssilajeihin ja sirkustaiteista parkouriin. Nuoren kotimaisen tanssitaiteen kentän monialaisuutta esittelevä teos yhdistää perinteistä ja uuden sukupolven tanssitaiteen tekijyyttä hienovireisessä ja hengästyttävässä liikekoreografiassa.

Koreografi: Iiro Näkki
Esiintyjät: Mia Jaatinen / Suvi Nieminen, Mikko Makkonen, Iiro Näkki, Minttu Pietiläinen
Valosuunnittelu: Mateus Manninen
Äänisuunnittelu: Ben Rogers, Josu Mämmi
Tekninen ajo: Veli-Matti Timoskainen
Kuvat: Mikko Pirinen
Tuotanto: Kinetic Orchestra, Iiro Näkki
Kiertuejärjestelyt: Tanssiteatteri Minimi
Teoksen kesto: n. 50 minuuttia

Kohderyhmä: nuoret ja aikuiset, ei ehdotonta alaikärajaa

Iiro Näkki & työryhmä: [ frames ]

Mikko Pirinen

Esitykset

Osta lippu
Map

ITAK-näyttämö

Suokatu 42/2, Kuopio

3.2.2022

19:00

4.2.2022

19:00

5.2.2022

19:00

17.3.2022

19:00

18.3.2022

19:00

19.3.2022

19:00