Iiro Näkki & työryhmä: [ frames ]

Tanssiteatteri Minimi vierailee entisellä kotinäyttämöllään ITAK-näyttämöllä Kuopion Sotkulla Iiro Näkin teoksella [ frames ]. [ frames ] on nykytanssiteos, jonka katsoja ei koskaan näe kaikkea, vaan joutuu valitsemaan liikkeen massasta omat kiinnekohtansa, valitsemastaan kuvakulmasta lähtien.

Neljälle tanssijalle koreografioitu teos muuttaa muotoaan akrobaattisen lattiatekniikan, parityöskentelyn ja improvisaation vuorottelulla, josta tilanteet nousevat tunnistamattomasta tunnistettaviksi. Samalla näyttämö elää sommitelmallista muutosta sadoista kiloista tekstiiliä koostuvan lavastuksen rajatessa esiintyjien tilaa.

Teoksen esiintyjillä on monimuotoinen ammatillinen tausta perinteisistä tanssitekniikoista katutanssilajeihin ja sirkustaiteista parkouriin. Nuoren kotimaisen tanssitaiteen kentän monialaisuutta esittelevä teos yhdistää perinteistä ja uuden sukupolven tanssitaiteen tekijyyttä hienovireisessä ja hengästyttävässä liikekoreografiassa.

Teoksen koreografiasta vastaa Iiro Näkki, ja alkuperäisestä tuotannosta Näkki yhdessä Kinetic Orchestran kanssa. Teos on kantaesitetty Helsingissä Spring Break -nykytanssi-festivaaleilla, ja se valittiin osaksi vuoden 2020 Kuopio tanssii ja soi -festivaaleja. Teoksen kierrättämisestä on vastannut vuodesta 2020 alkaen Tanssiteatteri Minimi.

Koreografia Iiro Näkki
Esiintyjät Mia Jaatinen / Suvi Nieminen, Mikko Makkonen, Iiro Näkki, Minttu Pietilä
Valosuunnittelu Mateus Manninen
Äänisuunnittelu Ben Rogers, Josu Mämmi
Tekninen ajo Veli-Matti Timoskainen
Kuvat Mikko Pirinen
Alkuperäinen tuotanto Kinetic Orchestra, Iiro Näkki
Kiertuejärjestelyt Tanssiteatteri Minimi

Esitykset järjestetään vallitseva koronatilanne ja viranomaisohjeet huomioiden. Esityksen kesto n. 50 min, ja se on suunnattu nuorille ja aikuisille.

Lisätietoa Tanssiteatteri Minimin sivuilta.

Mikko Pirinen

Esitykset

Osta lippu
Map

ITAK-näyttämö, Sotku

Suokatu 42/2, Kuopio

3.2.2022

19.00

4.2.2022

19.00

5.2.2022

19.00

17.3.2022

19.00

18.3.2022

19.00

19.3.2022

19.00