Ilona Keñová: Soolo kahdelle

Soolo kahdelle on teos muutoksista elämässä - se on urheilun poeettinen ulottuvuus, joka heijastaa voittamisen ja häviämisen hetkiä. Kuinka kokemuksemme resonoivat meissä ja miten ne jättävät jälkensä ja kantavat meitä, kun ovat poissa?

”On tullut kuluneeksi 14 vuotta, kun koskin lentopalloon. Vuodet toivat kaksinkertaisen Nuorten ja A-tyttöjen SM-kullan sekä yhden SM-pronssin, kaksinkertaisen, valtakunnallisten aluejoukkueiden SM-hopean sekä treeniaikaa 14-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueringissä.”

Tilassa on ihminen ja lentopallo.
Millaisia näkymättömiä valtasuhteita kilpaurheilu on jättänyt jälkeensä ruumiiseen? Millaiset sisäänkirjoitetut pakkomielteet ja kunnianhimot purkautuvat vereslihalla treenattujen vuosien jälkeen? Millaisia kohtaamisia inhimillinen ja ei-inhimillinen muodostavat? Miltä tuntuu kohdata laji ilman joukkuetta, ilman yhteisiä pelisääntöjä?

Teos on inspiroitunut Simone Rebaudengon Everything is someone -kirjasta, Everything is someone really -Medium artikkelista ja Rebaudengon object-oriented-design -näkökulmasta lentopallon tutkimiseen duettopartnerina. Sooloprojekti on pidemmän ajan haave kohdata uudestaan laji, joka niin voimakkaasti määritteli urheilijaidentiteettiä.

Ohjaus / Ilona Keñová
Koreografia / Ilona Keñová yhteistyössä Marjukka Savolaisen kanssa
Tanssi / Marjukka Savolainen
Äänisuunnittelu / Antti Mäki, Kaisa Korpela
Valosuunnittelu / Pauli Niemelä
Voice over / Joe Smallwood
Pukusuunnittelu, sponsori / GHW Green House Wear
Tukijat / Taiteen edistämiskeskus ja Liisa Pentti + Co -kesäresidenssi 2021

Jarkko Kinnunen

Esitykset

Map

Lahden Kaupunginteatteri, Aino-näyttämö

Kirkkokatu 14, 15140 , Lahti

4.9.2021

16.00 (ilmainen kenraali)

4.9.2021

19.00

Ensi-ilta