ILTA – Vavahduttava taideteos kauneuden ja kaipuun hämärästä

ILTA on kokonaistaideteos - Heiniön laaja sävellys kuorolle, klarinetille ja sellolle. Teoksessa tanssii koko Tanssiteatteri ERI ja Key Ensemble on osa näyttämötapahtumia.

ILTA on Tanssiteatteri ERIn ja kamarikuoro Key Ensemblen säveltäjä Mikko Heiniöltä tilaama laaja teos kuorolle, klarinetille ja sellolle. Säveltäjä on koonnut sitä varten sarjan suomen-, ruotsin-, englannin-, saksan-, ranskan- ja espanjankielisiä runoja, joissa ilta näyttäytyy milloin kirkkaissa rakkauden ja auringonlaskun väreissä, milloin taas tummissa kuoleman ja kuutamon väreissä.

”Mikon musiikki liikkuu siinä ylevän ja valaistun sfäärissä, jossa kauneus koskettaa kuin kipu. Suurenmoiset runot ovat säveltäjän taiteessa nousseet musiikin rajattomiin ulottuvuuksiin ja muuttuneet sanoista tunneilmaisun väreileväksi virraksi. Inhimillisen ääret piirtyvät ILTA -teoksessa lyriikaksi, joka kirjoitetaan äänten ja vartaloitten kielellä, näyttämön lumouksen salaperäisellä pensselillä. Ilta on nimenomaisesti kokonaistaideteos, enemmän kuin osien summa. ” Tiina Lindfors

ILTA-teoksen kantaesitys oli syyskuussa 2015. Teoksessa tanssii koko Tanssiteatteri ERI ja Key Ensemble on osa näyttämötapahtumia. Teos esitetään vuonna 2016 vain kerran Kansallisoopperan Alminsalissa.

Sävellys Mikko Heiniö
Koreografia, ohjaus Tiina Lindfors
Kuoron johto Teemu Honkanen
Sello Erkki Lahesmaa
Klarinetti Henna Jämsä
Tanssijat: Lassi Sairela, Eeva Soini, Toni Laakkonen, Hanna-Kaisa Rajala, Tiina Lindfors
Valosuunnittelu Esa Kyllönen
Puvut Tuula Bergqvist

Esityksen kesto 1 h, ei väliaikaa

Esityksen kesto 1 h, ei väliaikaa

Tanssi ja kuorolaulu rakastuvat toisiinsa, HS 27.11.

oopperabaletti.fi

Matti Kivekäs

Esitykset

Osta lippu
Map

Suomen kansallisooppera, Alminsali

Helsinginkatu 58, 00251 Helsinki, Helsinki

8.10.2016

19.30