Improtango-tanssifestivaali | TangoNyky – huippuduettoilta

TangoNyky duettoilta tarjoaa uudenlaisia ja omaperäisiä tulkintoja tangosta. Tulossa on kokonaisvaltaisen erilainen TangoNykykokemus.

Tanssin huiput Minna Tervamäki, Katja Koukkula, Jarkko Lehmus ja Elina Pirinen tangoduettojen koreografeina

Ensimmäinen Improtango tanssifestivaali on käynnissä Helsingissä ja Espoossa. Festivaali huipentuu TangoNyky duettoiltaan Musiikkitalolla la 20.10 klo 19. Iltaan on kutsuttu tanssin eturivin taiteilijat Minna Tervamäki, Katja Koukkula, Jarkko Lehmus ja Elina Pirinen pareineen. Illassa esiintyvät myös festivaalin taiteelliset johtajat Minna Tuovinen ja Martin Heslop. Musiikista vastaa Mikko Helenius trioineen. TangoNyky duettoilta tarjoaa uudenlaisia ja omaperäisiä tulkintoja tangosta. Tulossa on kokonaisvaltaisen erilainen TangoNykykokemus. Illan ohjelma päättyy Tuovisen ja Heslopin pitämään Improtango tuntiin, johon kaikki halukkaat voivat osallistua.

Improtango festivaali on ainutlaatuinen tanssifestivaali, jossa yhdistyy taidetanssi ja sosiaalinen tanssi. Sen peruslähtökohtana on tarjota huipputason taide-elämyksiä sekä matalan kynnyksen tapahtumia, jotka ovat ilmaisia ja johon kuka tahansa voi osallistua. Se tarjoaa osallistujalle kokonaisvaltaisen tanssikokemuksen.

Improtango tanssifestivaali alkoi Taiteiden yönä Rikhardinkadun kirjastosta. Improtango kirjastokiertue tarjoaa esityksen ja tango-opetusta helsinkiläisissä ja espoolaisissa kirjastoissa syksyn aikana.

Improtango on koreografipari Minna Tuovisen ja Martin Heslopin pitkään kehittämä ja jalostama tanssikieli, Sen juuret ovat argentiinalaisen tangon peruselementeissä, jotka luovat pohjan luovalle, dynaamiselle ja monitasoiselle kommunikaatiolle. Nykytanssin vapaus ja rikkaus erilaisiin tulkintoihin ja merkityksiin ovat sen ydintekijöitä. He ovat luoneet kiehtovan tavan opettaa tangoa. Sen hienous ja ainutlaatuisuus perustuu siihen, että se on helposti lähestyttävä, kuka tahansa pääsee kokemaan tangon hurmosta helposti lähestyttävien harjoitusten avulla.

Musiikkitalo

As2wrists Dance Company

Martin Heslop

Esitykset

Osta lippu
Map

Musiikkitalo, Black Box

Mannerheimintie 13 A, 00100 Helsinki

20.10.2018

19.00

Ensi-ilta