internationale tanzmesse nrw | Susanna Leinonen Company: Dreams of Replay

Nykytanssi

Susanna Leinonen Company on valittu ainoana suomalaisryhmänä esiintymään saksalaisen internationale tanzmesse nrw:n pääohjelmistoon.

Tanzmesse on kansainvälisesti merkittävin ja kooltaan suurin yksinomaan nykytanssille omistettu tapahtuma, joka kokoaa yhteen yli 1900 ammattilaista ja tuhansia kiinnostuneita katsojia. Ohjelmistoon valitaan viitisenkymmentä teosta  700 hakemuksen joukosta.

Susanna Leinonen Company esittää messuilla viime syksynä ensi-iltansa saaneen Dreams of Replay -teoksen, joka sai ylistävät arviot lukuisilta suomalaislehdiltä. Teoksessa Susanna Leinosen pysäyttävä liikkeellinen kerronta ja Kasperi Laineen säveltämä musiikki vievät katsojan ajatuksia herättävälle matkalle. Vahvempi tietoisuus toimintamme seurauksista ajaa katsomaan ajassa taaksepäin ja punnitsemaan tehtyjä valintoja.

Tässä teoksessa Leinonen on palannut aiempiin töihinsä. Hän on rakentanut uuden teoksen kuuntelemalla vanhoja materiaaleja, muistellen, analysoiden ja tutkien aiempien teostensa liikekieliä. Hän ei ole uudelleenkäyttänyt materiaaleja, vaan matka menneeseen on luonut oman ainutlaatuisen maailmansa.

Teoksessa kohtaavat minimalistinen skenografia ja omintakeiset hahmot. Katsojan on pakko katsoa tarkemmin ja tutkia, mitä todella näyttämöllä näkee.

Koreografia Susanna Leinonen
Musiikki ja äänisuunnittelu Kasperi Laine
Valosuunnittelu Kalle Ropponen
Pukusuunnittelu Erika Turunen ja Susanna Leinonen
Tanssijat Tiia Huuskonen, Elina Häyrynen, Natasha Lommi, Elisa Tuovila ja Erika Vilander
Kesto 60 min
Ensi-ilta 6.9.2017 Aleksanterin Teatterissa
Tuotanto Susanna Leinonen Company

Lisätietoa teoksesta

Mirka Kleemola

Esitykset

Map

Capitol Theatre

Erkrather Straße 30, Düsseldorf, Saksa

29.8.2018

22:00-23:00