Ismo Dance Company | Anybody’s Architecture: Hvitträsk 2

Ismo Dance Companyn esitys tanssia, musiikkia ja kuvaa yhdistävässä Kolmas Tila -tapahtumassa Mikkelissä on uusi tulkinta teoksesta Anybody's Architecture: Hvitträsk.

Alkuperäinen teos Anybody’s Architecture: Hvitträsk oli kolmas osa viiden teoksen koreografisesta sarjasta, jossa taidetanssi, arkkitehtuuri ja elävä musiikki kohtaavat.

Torstaina 8.8. klo 19:00
Esityspaikka: Paukkulinna, Paukkulantie 22, Mikkeli
Esitykseen on vapaa pääsy

Tanssi: Satu Rekola
Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo

Tuotanto: Ismo Dance Company

Teos on inspiroitunut Hvitträskin arkkitehtuurista, sen käsityöläisyyteen perustuvasta designista ja ympäröivästä luonnosta. Tämä kansallisromanttinen kolmen arkkitehdin ja heidän perheidensä ateljeekoti on rakennettu hirsistä ja luonnonkivistä. Arkkitehtien visio oli luoda paikka, jossa arkielämä, taide ja työ tapahtuvat sulavasti yhtäaikaa ja toisistaan ja luonnosta voimaa saaden.
Rakennuksen voimakas materiaalisuus, muotokielen runsaus ja huoneesta toisen vaihtuva tunnelma antavat liikkeeseen yksityiskohtien ja liikeideoiden muonimuotoisuutta. Erämaajärven rannalle jylhiin maisemiin, äärettömyyteen katsovalle kukkulalle, on myös rakennettu puutarhoja villin luonnon keskelle.

Teoksen tukijat:
Taiteen edistämiskeskus
Helsingin kulttuurikeskus

“Haluan luoda hetkellisiä, ennen tapahtumattomia ihmisten ja ideoiden kohtaamisia. Koreografisessa työskentelyssäni tavoittelen yhteyttä merkityksen ja olemisen, liikkeen ja tilan, sekä ihmisten välillä. Minulle taide on ihmisten kohtaamisen kautta tapahtuvaa elämyksellisyyttä, kokemuksellisuutta, ajatustenvaihtoa ja itseilmaisua. Taide antaakin mahdollisuuden moninaisten nykyisyyksien ja todellisuuksien tulla esiin. Taide on vuorovaikutuksellista, sillä ihminen on aina suhteessa johonkin.” –Ismo-Pekka Heikinheimo

Satu Rekola on valmistunut tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2003. Tämän jälkeen hän on työskennellyt mm. Russell Dumaksen, Ismo-Pekka Heikinheimon, Sanna Kekäläisen, Arja Raatikaisen, Ulla Koiviston, Tomi Paasosen ja Tino Sehgalin kanssa.

Ismo-Pekka Heikinheimo on pitkän linjan tanssitaiteilija, joka on tehnyt yli 50 koreografiaa, mm. kolme tilausteosta Helsingin Juhlaviikoille, koreografioita ulkomaisille tanssiryhmille ja festivaaleille sekä kiertänyt esiintymässä ympäri maailmaa Namibiasta Islantiin 16 eri maassa. Hän on tanssinut mm. Zodiak – Uuden tanssin keskuksessa, Helsingin kaupunginteatterissa, Aurinkobaletissa, Tanssiteatteri Hurjaruuthissa ja Tanssiteatteri Raatikossa.

Vuosina 1996 – 2001 Ismo-Pekka toimi tanssijantyön lehtorina Teatterikorkeakoulun tanssitaiteen laitoksella. Hän työskenteli vuosina 2005 – 2010 Keski-Suomen tanssitaiteen läänintaiteilijana ja Tanssin Aika -festivaalin taiteellisena johtajana. Hän on toiminut Ismo Dance Companyn koreografina ja taiteellisena johtajana vuodesta 2003 lähtien. Ismo-Pekka valmistui vuonna 1989 tanssija-koreografiksi London Contemporary Dance Schoolista ja syksyllä 2014 Taiteen maisteriksi Visuaalisen kulttuurin maisteriohjelmasta Aalto-yliopistosta.

Kuvassa tanssija Satu Rekola teoksesta Anybody’s Architecture: Some Body
Valokuva Sami Korhonen

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo-Pekka Heikinheimo LinkedIn

Ismo Dance Company Twitterissä

Ismo Dance Company Instagramissa

Ismo Dance Companyn kotisivut

Kolmas Tila -tapahtuma

Sami Korhonen

Esitykset

Map

Paukkula

Paukkulantie 22, Mikkeli

8.8.2019

19:00

Ensi-ilta