Ismo Dance Company | Anybody’s Architecture: Some Body

Anybody’s Architecture: Some Body on tanssiteos joka rakentuu arkkitehtuurin ja tanssitaiteen yhdistämiselle. Teos innoittuu kehojen arkkitehtuurista, sekä ihmisen ja arkkitehtuurin suhteista.

Ismo Dance Company esiintyy Ricardo Fernandesin kuratoimalla festivaalilla Aestival Summer Contemporary Art Festival 2019

Anybody’s Architecture: Some Body

Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Puvustus: Sami Korhonen
Tanssi: Tanja Illukka, Satu Rekola ja Jaakko Simola
Arkkitehtuuriasiantuntija: Simon le Roux

Esitykset Pariisissa:
Futuro-talo
Marché Dauphine / Les Puces de Saint Ouen
132 – 140 rue des Rosiers
93400 Saint Ouen

Esitysajat:
La 15.6. @ 14:30
Su 16.6. @ 14:30
Ma 17.6. @ 14:30
Esityksiin on vapaa pääsy!

Anybody’s Architecture: Some Body on tanssiteos joka rakentuu arkkitehtuurin ja tanssitaiteen yhdistämiselle. Teos innoittuu kehojen arkkitehtuurista, sekä ihmisen ja arkkitehtuurin suhteista. Teoksen visuaalisena ja kokemuksellisena lähteenä käytetään kolmen ikonisen arkkitehtuurikohteen muotoja ja olemusta. Arkkitehtuurikohteet ovat Löyly, Temppeliaukion kirkko ja Hvitträsk. Ne muodostavat kiinnostavan historiallisen aikajanan, jossa edetään aivan uusimmasta nykyarkkitehtuurista kohti kansallisromantiikkaa. Pariisin esitykset tapahtuvat arkkitehti Matti Suurosen luoman modernistisen Futuro-talon yhteydessä.

Anybody’s Architecture: Some Body muodostuu arkkitehtuurin, koreografian, pukusuunnittelun ja tanssijantyön saumattomasta ja ennen näkemättömästä yhteistyöstä. Pariisissa työskentelevän pukusuunnittelija Sami Korhosen suunnittelemat upeat ja kiehtovat asut luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Ihmisen suhde kolmiulotteiseen tilaan ja toisiinsa, merkitysten muodostaminen ja maailmaan juurtuminen ovat keskiössä. Niin koreografiassa kuin arkkitehtuurissakin vallitsevat samat fysiikan sanelemat voimat, joiden kanssa on tultava toimeen. Näitä voimia voi käyttää silti monimuotoisesti, ja niiden variaatiomahdollisuudet ovat loputtomat. Kolmen tanssijan kanssa työstetystä liikemateriaalista syntyy verkottunut ja monisyinen koreografia.

Tanssija on käärittynä omaan ihoonsa, ihminen lukee arkkitehtuuria aistiensa kautta, rakennus on luettava sen pinnan antamien muotojen kautta, mutta missään ei ole elämää, jos siellä ei asuta. Asuminen on tilassa olemisen juurtumista maailmaan. Kaikki rakennukset muodostavat ainutlaatuisen paikan, mutta tilaa ei ole ilman tapahtumaa, eikä tapahtumaa voi olla ilman tilaa.

Anybody’s Architecture -teossarjaan sisältyy neljä erillistä soolotanssiteosta ja yksi ryhmäkoreografia. Tämä nyt nähtävä viides osa kokoaa, uudelleen järjestelee ja muokkaa kolmen ensimmäisen osan tanssijoiden kanssa luotujen koreografioiden liikemateriaalit poeettiseksi ja monimuotoiseksi ryhmäkoreografiaksi.

Kolme ensimmäistä osaa esitettiin kesän 2017 aikana. Esityksiä oli yhteensä 15 ja ne saavuttivat 2530 katsojaa.

Anybody’s Architecture: Some Body on Ismo Dance Companyn ja Ricardo Fernandes Galleryn yhteistuotanto.

Anybody’s Architecture: Some Body -teoksen ensi-ilta oli Helsingin Taidehallissa 6.6.2019.

Esitystä ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus, Valtion esittävien taiteiden toimikunta ja Vantaan Tanssiopisto

Yhteistyökumppanit Pariisissa:
Ricardo Fernandes Gallery
Marché Dauphine / Les Puces de Saint Ouen
MOB HOTEL

Tapahtuman Facebook-sivu

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo-Pekka Heikinheimo LinkedIn

Ismo Dance Company Instagramissa

Ismo Dance Company Twitterissä

Ismo Dance Companyn kotisivu

Ricardo Fernandes Gallery

Sakari Viika

Esitykset

Map

Futuro-talo, Marché Dauphine / Les Puces de Saint Ouen

132 - 140 rue des Rosiers, 93400 Saint Ouen

15.6.2019

14:30

16.6.2019

14:30

17.6.2019

14:30