Ismo Dance Company | Anybody’s Architecture: Some Body

Anybody’s Architecture: Some Body on tanssiteos joka rakentuu arkkitehtuurin ja tanssitaiteen yhdistämiselle. Teos innoittuu kehojen arkkitehtuurista, sekä ihmisen ja arkkitehtuurin suhteista.

Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Puvustus: Sami Korhonen
Tanssi: Tanja Illukka, Satu Rekola ja Jaakko Simola
Arkkitehtuuriasiantuntija: Simon le Roux

Esitykset: Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3, 00100 Helsinki
To 6.6.2019 ja Pe 7.6.2019 klo 18:30,
La 8.6.2019 ja Su 9.6.2019 klo 17:30
Esityksiin on vapaa pääsy!

Teoksen visuaalisena ja kokemuksellisena lähteenä käytetään kolmen ikonisen arkkitehtuurikohteen muotoja ja olemusta. Arkkitehtuurikohteet ovat Löyly, Temppeliaukion kirkko ja Hvitträsk. Ne muodostavat kiinnostavan historiallisen aikajanan, jossa edetään aivan uusimmasta nykyarkkitehtuurista kohti vuotta 1903. Pariisissa työskentelevän pukusuunnittelija Sami Korhosen suunnittelemat upeat ja kiehtovat asut luovat ainutlaatuisen kokonaisuuden.

Ihmisen suhde kolmiulotteiseen tilaan ja toisiinsa, merkitysten muodostaminen ja maailmaan juurtuminen ovat keskiössä. Niin koreografiassa kuin arkkitehtuurissakin vallitsevat samat fysiikan sanelemat voimat, joiden kanssa on tultava toimeen. Näitä voimia voi käyttää silti monimuotoisesti, ja niiden variaatiomahdollisuudet ovat loputtomat. Kolmen tanssijan kanssa työstetystä liikemateriaalista syntyy verkottunut ja monisyinen koreografia.

Tanssija on käärittynä omaan ihoonsa, ihminen lukee arkkitehtuuria aistiensa kautta, rakennus on luettava sen pinnan antamien muotojen kautta, mutta missään ei ole elämää, jos siellä ei asuta. Asuminen on tilassa olemisen juurtumista maailmaan. Kaikki rakennukset muodostavat ainutlaatuisen paikan, mutta tilaa ei ole ilman tapahtumaa, eikä tapahtumaa voi olla ilman tilaa.

Taideteoksemme muodostuu arkkitehtuurin, koreografian, pukusuunnittelun ja tanssijantyön saumattomasta ja ennen näkemättömästä yhteistyöstä.

Anybody’s Architecture -teossarjaan sisältyy neljä erillistä soolotanssiteosta ja yksi ryhmäkoreografia. Tämä nyt nähtävä viides osa kokoaa, uudelleen järjestelee ja muokkaa kolmen ensimmäisen osan tanssijoiden kanssa luotujen koreografioiden liikemateriaalit poeettiseksi ja monimuotoiseksi ryhmäkoreografiaksi.

Kolme ensimmäistä osaa esitettiin kesän 2017 aikana. Esityksiä oli yhteensä 15 ja ne saavuttivat 2530 katsojaa.

Anybody’s Architecture: Some Body on Ismo Dance Companyn ja Ricardo Fernandes Galleryn yhteistuotanto ja se on kutsuttu Pariisiin Aestival Summer Contemporary Art Festival 2019 -tapahtumaan, jossa esiinnymme kolmesti, heti Taidehallin esitysten jälkeisellä viikolla. Festivaalin on kuratoinut Ricardo Fernandes.

Esitystä ovat tukeneet:
Taiteen edistämiskeskus
Valtion esittävien taiteiden toimikunta
Vantaan Tanssiopisto

Teoksen Facebook-tapahtumasivu

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo-Pekka Heikinheimo LinkedIn

Ismo Dance Company Twitterissä

Ismo Dance Companyn kotisivu

Taidehalli

Simon le Roux

Esitykset

Map

Taidehalli

Nervanderinkatu 3, Helsinki

6.6.2019

18:30

Ensi-ilta

7.6.2019

18:30

8.6.2019

17:30

9.6.2019

17:30