Ismo Dance Company | Feelmap

Nykytanssi

Feelmap-teoksessa antaudutaan tunnekartan vietäväksi. Se on herkkä ja aistiva, intiimi ja pienimuotoinen nykytanssiteos. Teoksessa kohdistetaan aistimukset ja tunteet kymmeneen kehon erityiseen osaan, yksi kerrallan, ja siihen mitä ja miten ne alkavat säteillä. Tunnekarttaa voi käyttää löytääkseen perille, sen avulla voi kuljeskella vapaasti, tai sen avulla voi suunnistaa rastilta toiselle.

Feelmap
Tanssi | Tanja Illukka
Live-musiikki | Moritz Cartheuser
Koreografia, ohjaus ja visualisointi | Ismo-Pekka Heikinheimo

Feelmap-teoksessa antaudutaan tunnekartan vietäväksi. Se on herkkä ja aistiva, intiimi ja pienimuotoinen nykytanssiteos. Tunnekarttaa voi käyttää löytääkseen perille, sen avulla voi kuljeskella vapaasti, sen avulla voi suunnistaa rastilta toiselle, mutta kulku ei välttämättä mene suorinta tietä. Kartalta voi myös eksyä. Feelmap tekee näkyväksi ihmisen sisä- ja ulkomaailman rajoja ja yhteyksiä.

Miltä tuntuu aistia oman kehon tiettyjä kohtia, mitä tuntemuksia ne herättävät, millaista liikettä ja tanssia niistä kumpuaa? Feelmap-teoksessa kohdistetaan aistimukset ja tunteet kymmeneen kehon erityiseen osaan, yksi kerrallan, ja siihen mitä ja miten ne alkavat säteillä. Tarkkaavaisen katsojan on mahdollista havaita ne.

Tanssija aistii itsestään tulevia impulsseja, hän kuuntelee, tunnustelee ja  näkee sisälleen, mutta on koko ajan suhteessa ympäröivään tilaan. Hän koettaa löytää olotilan, jossa raja itsen ja maailman välillä häviää, jossa ihminen tulee yhdeksi maailman kanssa. Sitä ennen on kuitenkin suojauduttava niin kyynärpäätaktiikkaa käyttäviä vastaan kuin kuunneltava ympäristön äänet ja ihmisten supatus. Välillä voi tulla huono olo ja on päästettävä patoutunut energia ulos. Kun päättää antaa, on myös helpompi saada.

Teoksen musiikki on hetkessä syntyvää improvisoitua musiikkia. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sitä ei olisi harjoiteltu. Musiikki on niin kutsuttua rakenteellista improvisaatiota. Tanssijan ja muusikon välille syntyy ajallinen, ajoituksellinen ja tilallinen suhde. Heidän kommunikaationsa on aistinvaraista ja tunnemaastoa koskettavaa. Teos punoo kudoksen, joka voi aueta tarinana katsojan tunnekartalla.

Teoksen kesto noin 30 min

Liput vain ovelta!

Ismo Dance Companyn Facebook-sivut

Tapahtuman sivu

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Ismo Dance Companyn kotisivut

Kuvaaja Ismo-Pekka Heikinheimo, kuvassa Tanja Illukka

Esitykset

Map

Barker-teatteri, Turun vapaan taiteen näyttämö

Raunistulantie 25 H, 20300 Turku

4.3.2017

20:00

Ensi-ilta