Ismo Dance Company: Kierto

Esitys

Kierto vie katsojat moniaistiselle matkalle. Koreografi Ismo-Pekka Heikinheimon luoman teoksen ytimessä on ajatus kiertävästä liikkeestä niin ihmisten arjessa, luonnon kiertokulussa kuin koko elonpyörässä.

Koreografi Ismo-Pekka Heikinheimon esteettinen mielikuvitusvoima ja tilallisuuden taju vievät katsojat moniaistiselle matkalle tässä kauniissa ja koskettavassa teoksessa. Tarkkanäköisen koreografian ytimessä on ajatus siitä, kuinka kiertävä liike toistuu ihmisten arjessa, luonnon kiertokulussa ja koko elonpyörässä. Ihmiskehossa tapahtuu monenlaista kiertoa niin elintoimintoja ylläpitävissä järjestelmissä kuin päivittäin tekemissämme liikkeissä. Koreografisesti on mahdollista keksiä loppumaton variaatio kiertävien liikkeiden yhdistelmistä. Kierto liikkeenä on elinehto ihmiselle ja elämää ylläpitävä ilmiö.

Tämä syväluotaava teos yhdistää ennakkoluulottomasti kahta eri tanssisuuntausta, nykytanssia ja butotanssia. Niiden erilaiset ajalliset kestot, liikelaadut ja energiat täydentävät toisiaan ja luovat yhteenkietoutumisen kokemuksen. Nykytanssijoiden nopeammin virtaava, dynaaminen, välillä kiivastahtinen ja runsas liike suhteutuu butotanssijoiden äärimmäisen hitaaseen mutta alati jatkuvaan liikkeeseen. Koreografia rakentuu aistivoimaiseksi ja mieltä puhuttelevaksi elämykseksi. Se lähestyy filosofista ajattelua elämän kiertokulusta.

Kierto
Ismo Dance Company
Koreografia, konsepti ja ohjaus | Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi | Tanja Illukka, Minja Mertanen, Minttu Pietilä ja Helena Ratinen
Musiikki | Jouko Kyhälä
Puvustus | Sami Korhonen
Lavastus | Simon le Roux
Valosuunnittelu | Pekka Pitkänen

Teosta ovat tukeneet: Taiteen edistämiskeskus ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto
Tuotanto: Ismo Dance Company yhteistyössä Barker-teatterin kanssa

Tanssin talo / Ismo Dance Company

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo Dance Companyn kotisivut

Ismo-Pekka Heikinheimon LinkedIn

Ismo Dance Company Instassa

Ismo Dance Company Twitterissä

Sakari Viika

Esitykset

Osta lippu
Map

Tanssin talo

Kaapeliaukio 3, Helsinki

22.2.2023

19:30

23.2.2023

19:30

24.2.2023

19:30

25.2.2023

16:00

25.2.2023

19:30