Ismo Dance Company: Syöpäsi minussa

Tieto läheisen vakavasta sairaudesta aiheuttaa useimmille kriisin. Syöpäsi minussa on taiteellinen tulkinta syövän aiheuttamista monimutkaisista tunteista.

Syöpäsi minussa tarkastelee syöpää syöpään sairastuneen puolison näkökulmasta. Raskaasta aiheesta huolimatta teos tuo toivoa syövän jossain muodossa kohdanneille. Tanssin voimakkaan kehollisuuden kautta on mahdollisuus tuntea samaistumista, jakaa yhteistä surua ja käsitellä monimutkaisia tunteita.

Syöpä koskettaa, tulee iholle ja tunteisiin. Se aiheuttaa voimakkaita tunnereaktioita, tunteiden välttelyä ja pitkäkestoisia tunnelukkoja. Syöpään liittyviä tunteita voi olla vaikea ilmaista ja niistä on usein vaikea puhua. Monilla meistä on tärkeä ihmissuhde syöpää sairastavaan, joko lähiomaiseen, sukulaiseen, ystävään tai työtoveriin. Joka kolmas suomalainen sairastuu itse syöpään. Syöpäsi minussa -teoksessa tunteva, kokeva ja läsnä oleva tanssija toimii tunteiden tulkkina niille monille, jotka ovat joutuneet läheiseen kosketukseen syövän kanssa.

Syöpäsi minussa on taiteellinen tulkinta syövän aiheuttamista tunteista. Teos ei lähesty syöpää lääketieteellisenä tutkimuskohteena, vaan avoimen kokemusperäisesti. Omakohtainen laajennetaan ja jaetaan yhteiseksi koskettavaksi ja empaattiseksi esitykseksi.

Työryhmän koreografi on kohdannut syövän lähipiirissään jo neljästi. Ensin oli oma kehollinen kokemus syöpädiagnoosista, joka osoittautui vaarattomaksi kasvaimeksi. Toinen oli veljen vaimon sairastuminen syöpään. Kolmas oman isän pitkä syöpäsairaus ja syöpään menehtyminen. Neljäs oman puolison äkillinen sairastuminen ja radikaali leikkaushoito.

Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi: Tanja Illukka
Musiikin sävellys ja esitys: Jouko Kyhälä
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Pukusuunnittelu: Sami Korhonen
Lavastus: Simon le Roux
Valokuvat: © Sakari Viika

Kesto n. 50 min

K12

Ismo Dance Company yhteistyössä Kulttuurikeskus Caisan kanssa

Teosta ovat tukeneet:
Taiteen edistämiskeskus
Vantaan tanssiopisto ja
Tanssi-idea ry

Haluamme taata yleisölle mahdollisimman turvallisen kulttuurielämyksen. Koronatilanteen takia tapahtumissa huolehditaan tehostetusti hygieniasta ja osallistujamääriä rajataan turvavälien toteuttamiseksi. Tutustuthan turvallisuusohjeisiin Caisan nettisivuilla.

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo Dance Company Instagramissa

Ismo-Pekka Heikinheimo LinkedIn

Ismo Dance Company Twitterissä

Ismo Dance Companyn kotisivut

Sakari Viika

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus Caisa

Kaikukatu 4 B, Helsinki

22.9.2020

19:00

Ensi-ilta

23.9.2020

19:00

24.9.2020

19:00

25.9.2020

19:00

26.9.2020

19:00

27.9.2020

19:00

29.9.2020

19:00