Ismo Dance Company: Syöpäsi minussa / VanDance-festivaali

Tieto läheisen vakavasta sairaudesta aiheuttaa useimmille kriisin. Syöpäsi minussa on taiteellinen tulkinta syövän aiheuttamista monimutkaisista tunteista.

Syöpäsi minussa tarkastelee syöpää syöpään sairastuneen puolison näkökulmasta. Raskaasta aiheesta huolimatta teos tuo toivoa syövän jossain muodossa kohdanneille. Tanssin voimakkaan kehollisuuden kautta on mahdollisuus tuntea samaistumista, jakaa yhteistä surua ja käsitellä monimutkaisia tunteita.

Syöpä koskettaa, tulee iholle ja tunteisiin. Se aiheuttaa voimakkaita tunnereaktioita, tunteiden välttelyä ja pitkäkestoisia tunnelukkoja. Syöpään liittyviä tunteita voi olla vaikea ilmaista ja niistä on usein vaikea puhua. Monilla meistä on tärkeä ihmissuhde syöpää sairastavaan, joko lähiomaiseen, sukulaiseen, ystävään tai työtoveriin. Joka kolmas suomalainen sairastuu itse syöpään. Syöpäsi minussa -teoksessa tunteva, kokeva ja läsnä oleva tanssija toimii tunteiden tulkkina niille monille, jotka ovat joutuneet läheiseen kosketukseen syövän kanssa.

Syöpäsi minussa on taiteellinen tulkinta syövän aiheuttamista tunteista. Teos ei lähesty syöpää lääketieteellisenä tutkimuskohteena, vaan avoimen kokemusperäisesti. Omakohtainen laajennetaan ja jaetaan yhteiseksi koskettavaksi ja empaattiseksi esitykseksi.

Koreografia, konsepti ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi: Tanja Illukka
Musiikin sävellys ja esitys: Jouko Kyhälä

VanDance-festivaalilla esityksestä nähdään julkiseen tilaan tehty versio, jossa ei käytetä alkuperäisiä lavasteita tai teatteriin tehtyä valosuunnittelua, vaan teos asettuu tilaan sen ehdoilla.

Esitykseen on vapaa pääsy, mutta lippu tulee varata ennakkoon.

Kesto n. 50 min

K12

Teosta ovat tukeneet:
Taiteen edistämiskeskus
Kulttuurikeskus Caisa
Vantaan tanssiopisto ja
Tanssi-idea ry

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo Dance Company Instagramissa

Ismo-Pekka Heikinheimo LinkedIn

Ismo Dance Company Twitterissä

Ismo Dance Companyn kotisivut

Sakari Viika

Esitykset

Osta lippu
Map

VanDance-festivaali, Virtatalo

Rajatorpantie 8, Myyrmäki, Vantaa

11.9.2021

17:30