Ismo Dance Company

Esitys|Tapahtuma

Anybody’s Architecture Navalan Lato

Ismo Dance Company Ars Weikkolassa
Ohjaus, konsepti ja koreografia | Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi | Tanja Illukka, Satu Rekola ja Jaakko Simola
Musiikki | Moritz Cartheuser
Puvustus | Ismo-Pekka Heikinheimo ja Tanja Illukka
Teoksen liikemateriaali on luotu yhdessä tanssijoiden kanssa
Tuotanto | Ismo Dance Company / Tanssi-idea ry yhteistyössä Ars Weikkolan kanssa

Esityspaikka: Navalan Lato, Navalantie 30, 02880 Veikkola

Liput 15e
Esityksen kesto noin 30 min.

Onko mikään muu rakennus yhtä erottamaton osa suomalaista maisemaa kuin pellolle tai pellon reunaan pystytetty lato? Edellisten sukupolvien elinkeinolle arvokas hyötyrakennus on heinäntekoperinteen muututtua käynyt turhaksi. Ladot ovat kuitenkin mittaamattoman arvokas osa Suomen historiaa, rakennustaitoa, elinkeinotoimintaa ja vapaa-ajan viettoa.

Yksi kiinnostava latoihin liittyvä ilmiö olivat kesäisin järjestetyt rennot latotanssit. Ne olivat suosittuja kohtaamispaikkoja ja tapahtumia, joissa juteltiin, pidettiin hauskaa ja tanssittiin niin että hiki virtasi. Latotanssit loivat alueen asukkaille yhteishenkeä ja saivat hetkeksi unohtamaan arjen vaatimukset. Lato saatettiin myös talkoovoimin koristella tuoreilla koivuilla ja kesän kukkasilla. Elävä musiikki oli tietysti kiinteä osa yhteisöllistä kohtaamista.

Tanssiteoksessa Anybody’s Architecture: Navalan Lato käytetään koreografian ja tanssin visuaalisena lähteenä Navalan ladon muotokieltä ja yksityiskohtia, sen materiaalisuutta ja tilallisuutta. Paikan historia ja käyttötarkoitus sekä siellä käyvien ihmisten sosiaalinen toiminta antavat ideoita teoksen kohtauksille. Teos tehdään paikan päällä yhden viikon intensiivisen harjoitusperiodin aikana esitysviikolla.

Ars Weikkola

Ismo Pekka Heikinheimo/Ismo Dance Company

Esitykset

Osta lippu
Map

Ars Weikkola, Navalan Lato

Navalantie 30 00280 Navala Veikkola, Kirkkonummi

6.8.2022

13.00

Ensi-ilta

7.8.2022

13.00