Janita Rantanen: Miltä tuntuu muistaa

Nykytanssi|Ensi-ilta

Miltä tuntuu muistaa on tanssin ja videon yhteisteos, joka käsittelee muistamisen, unohtamisen, menettämisen ja unelmoinnin teemoja.

Teos kertoo henkilökohtaisen tarinan rakkaudesta. Koreografi itse on joutunut 27-vuotiaana hautaamaan syöpään menehtyneen puolisonsa, joka teki musiikkia artistinimellä Edorf ja jonka yksi unelma oli täyttää 30 vuotta.

Miltä tuntuu katsoa omia kokemuksiaan ulkoapäin kuin elokuvaa, kun menneisyys vilisee diakuvien ja kohtausten lailla silmissä?
Miltä näyttää ja tuntuu todellisuus, jossa aika ei ole juoksurata vaan valtameri; suunnaton, elävä ja lainehtiva. Voiko itsensä unohtaa, olla samaistumatta?

Teos on vahva ulostulo tekijältä itseltään ja se antaa heijastuspintaa läheisensä menettäneille ja heille, joiden piti haudata ja unohtaa omat unelmansa.

Miltä tuntuu muistaa on harvinainen tanssiteoksen kantaesitys Inarissa ja kunnianosoitus Ivalosta kotoisin olevan Erik Ingebrigtsenin elämälle. Siinä kuullaan osin hänen musiikkiaan.

Esityksen jälkeen tilaan on mahdollista jäädä hetkeksi keskustelemaan tai kirjoittelemaan ylös omia tunnelmia ja ajatuksia.

Koreografia ja tanssi Janita Rantanen
Äänisuunnittelu Nicholas Francett
Valosuunnittelu Paju Hakovirta

Kokonaiskesto n. 60min
Liput: 10e
Lippuvaraukset: miltatuntuumuistaa@gmail.com

Tukijat: Koneen säätiö, Taiteen edistämiskeskus ja Inarin kunta

Tapahtumasivu

Kuvaaja: Saara Kujansuu, Kuvitus: Paju Hakorvirta

Esitykset

Map

Sajos (Saamelaisalueen kulttuurikeskus)

Menesjärventie 2A, Inari

27.11.2021

19:00

Ensi-ilta