Jeffery & Laakso & Rönkkö: Tuntemattomilla teillä

Kuopion konservatorion opettajien kevään 2021 Tempo-sarjan päättää Tuntemattomilla teillä -teoksen kantaesitys. Teos sai alkunsa tanssinopettajien Harriet Jefferyn ja Sonja Rönkön sekä kitaransoiton opettaja Markku Laakson ajatuksesta nivoa yhteen liikettä, musiikkia ja improvisaatiota.

Koreografia, musiikki ja konsepti: Harriet Jeffery, Markku Laakso ja Sonja Rönkkö

Tuntemattomilla teillä -teos sai syksyllä 2020 alkunsa tanssinopettajien Harriet Jefferyn ja Sonja Rönkön sekä kitaransoiton opettaja Markku Laakson ajatuksesta nivoa yhteen liikettä, musiikkia ja improvisaatiota. Mitään ennalta asettua lähtökohtaa – kuten tiettyä sävelteosta tai tyylisuuntaa – ei teokselle ollut. Tärkeämpää tekijöille oli saattaa liike ja sävel vapaaseen dialogiin tässä hetkessä, ideoida ja inspiroitua kollektiivisesti, ja antaa prosessin viedä mukanaan. Kuukausien saatossa valmistui teos ”Tuntemattomilla teillä”. Teoksessa liikkeen, sävelten ja improvisaation dialogi muodostaa kerrostumia, jotka johdattavat katsojan tuttuuden, turvallisuuden, erillisyyden ja yksinäisyyden teemojen äärelle. Myös hengittämiselle ja reflektiolle on annettu tilaa, eikä jokaista yksityiskohtaa ole lyöty lukkoon. Näin katsoja pääsee mukaan seuraamaan luomisprosessia – uuteen ja tuntemattomaan astumista.

Esitys on pääsymaksuton ja siihen otetaan sillä hetkellä voimassa olevien kokoontumisrajoitusten mukainen määrä yleisöä. Suosittelemme ilmoittautumista ennakkoon sähköpostitse: viestinta@kuopionkonservatorio.fi.

Seuraa tapahtumaa Facebookissa!

Anu Piispanen

Esitykset

Map

Kuopion Musiikkikeskus, Kamarimusiikkisali

Kuopionlahdenkatu 23 C, 70100 Kuopio, Kuopio

25.5.2021

19:00

Ensi-ilta