Jenni-Elina von Bagh: Void – a psychodrama

Nykytanssi

Void − A Psychodrama on kolmen esiintyjän ja erinäisten näyttämöllisten komponenttien yhteenkietoutunut verkosto ja koreografia.

Syöksymme aikaan, joka ei enää ole hallittavissa – maailmaan, joka on juuri menettänyt ihmisen tekniikan ja taktiikan. Void – a psychodrama murentuu taitoskohdaksi kohti uudenlaista nykyfilosofiaa ja posthumanistista ajattelua.

Void – a psychodrama on kolmen esiintyjän ja erinäisten näyttämöllisten ei-inhimillisten komponenttien yhteen kietoutunut verkosto. Näyttämölliset elementit leikittelevät sillä, mikä on totta ja mikä lumetta. Teos tavoittelee määrittämätöntä resonanssia, joka ei perustu estetiikkaan, tyyliin, trendeihin tai yhteiskunnallisiin vaatimuksiin. Entä jos taiteen syvä merkitys on sen ylijäämäisyydessä? Mikä vapauttaisi meidät, saisi meidät nauramaan mahdottomalle?

Teos inspiroituu nykyfilosofisesta ja nykyfeministisestä teoriasta, kuten Elisabeth Groszin feministisestä näkökulmasta ”eron” käsitteeseen. Miten määritellä uudenlainen feminismi? Olemme kaikki suuren muuton jaloissa; jaamme kömpelyyden. Näyttämöllisessä kielessä filosofia toimii teoksen innoittajana, joka vapauttaa mielikuvitusta ja luo kepeyttä, huumoria ja leikkiä.

Void – a psychodrama porautuu nyt määrätietoisesti juuri käsillä olevaan murrokseen ja hämmennykseen. Se sekoittaa ihmisen ja materian, draaman ja näyttämön käsitteitä.

Työryhmä:
Koreografia, konsepti: Jenni-Elina von Bagh
Esiintyjät: Jyrki Karttunen, Outi Markkula ja Johannes Purovaara
Visualisti/lavastus: Virpi Nieminen
Pukusuunnittelu: Ingvill Fossheim
Valosuunnittelu: Luca Sirviö
Äänisuunnittelu: Tari Doris
Dramaturgi: Otto Sandqvist

Kesto: 60 min
Esityksessä käytetään savua sekä voimakkaita ääniä ja valoja.
Esitys on lähes sanaton. Esityksessä käytetään jonkin verran englannin kieltä.

Yhteistyötahot: Ehkö-tuotanto; Kutomo, Open-ended ry

Lisää tietoa esityksestä

Katri Naukkarinen

Esitykset

Osta lippu
Map

Kulttuurikeskus Caisa

Kaikukatu 4 B, 00530 Helsinki, Helsinki

1.6.2022

19:00

2.6.2022

19:00

3.6.2022

19:00