Johanna Nuutinen : IRIS

Virtuoottista tanssia ja tunteisiin pureutuvaa elokuvakerrontaa yhdistävä IRIS vie katsojat fyysiselle ja visuaalisesti vangitsevalle matkalle ihmisyyden säröistä koostuvaan kudelmaan.

Johanna Nuutisen syyskuussa 2017 menestyksekkään ensi-iltansa saanut tanssia ja elokuvaa yhdistävä IRIS kiertää tänä syksynä Romaniassa, Hong kongissa ja Norjassa. Teos palaa Helsinkiin Viirus Teatterin näyttämölle kahdella näytöksellä 19.-20.11.

Virtuoottista tanssia ja tunteisiin pureutuvaa elokuvakerrontaa yhdistävä IRIS käsittelee vahvuuden, kestävyyden, selviytymisen ja nähdyksi tulemisen tarpeen teemoja. Teos pohjautuu Johanna Nuutisen haastattelemien seitsemäntoista 80-90-vuotiaan henkilön kokemuksiin. Haastatteluissa esiin nousseista teemoista Nuutinen rakensi yhdessä elokuvantekijä Jukka Rajala-Granstubbin kanssa surrealistisen polun, joka liikkuu herkän lavamaailman ja karun elokuvamaiseman välillä.

Teoksessa lavalla tanssivat maineikkaat suomalaiset tanssitaiteilijan Jonna Aaltonen ja Eero Vesterinen. Lyhytelokuvissa esiintyy eri-ikäisiä tanssi- ja sirkustaiteen huippuosaajia Suomesta ja Ruotsista. Koskettavan äänimaailman teokseen ovat säveltäneet Tuomas Norvio ja Tapani Rinne.

Koreografia: Johanna Nuutinen
Käsikirjoitus: Johanna Nuutinen, Jukka Rajala-Granstubb
Ohjaus (filmit): Jukka Rajala-Granstubb, Johanna Nuutinen
Kuvaus (filmit): Jukka Rajala-Granstubb
Esiintyjät lavalla: Jonna Aaltonen, Eero Vesterinen
Äänisuunnittelu: Tuomas Norvio, Joonas Pehrsson
Sävellys: Tuomas Norvio, Tapani Rinne
Valosuunnittelu: Joonas Tikkanen
Puvustus: Minttu Vesala

Arvosteluja : 

“Lågmelt men intesivt. Film och dans kombineras harmoniskt och sömlöst i Johanna Nuutinens nya verk IRIS. IRIS är en beundransvärt mogen föreställning med redan tydlig personlig handstill.” 

Tove Djupsjöbacka, 24.9.2017 HBL 

“ IRIS on esitys, jossa tanssi ja elokuva ovat tasavertaisessa asemassa. Kumpikin kertoo omalla tavallaan tarinaa ja tuo siihen oman näkökulmansa. Kummallekin annetaan myös ilmaisurauha, niin etteivät ne syö toisiaan. Ja kumpikin luottaa harkitun yksinkertaisuuden voimaan. Ei kikkailla sen enempää elokuvallisilla keinoilla kuin liikkeilläkään. Tästä syntyy levollinen ja hallittu kokonaisuus, joka tuo teoksen ajatukset kirkkaasti esiin. “ Annikki Alku, 27.9.2017 Demokraatti

Lippujen hinnat:

20€ normaalihinta
15€ opiskelijat, eläkeläiset, varus- ja siviilipalvelusmiehet, työttömät
35€ yhteislippu molempiin iltoihin

Johanna Nuutinen +CO

Viirus Teatteri

Johanna Nuutinen +CO Facebook

Esitysten Facebook tapahtuma

Johanna Nuutinen +CO Instagram

IRIS traileri

Jukka Rajala-Granstubb

Esitykset

Osta lippu
Map

Viirus Teatteri

Välimerenkatu 14, 00220, Helsinki

19.11.2018

19.00

20.11.2018

19.00