Jouni Järvenpää: Skarabee

Miltä näyttäisi, jos kovakuoriaiset tekisivät ihmisestä luontodokumentin?

Koti on erämaa. Tölkit kolisevat jaloissa ja tiskialtaasta on valunut lampi keittiön lattialle. Lammessa ui joku. Taustalla häämöttää vuori pienine kiipeilijöineen ja ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Tätä kaikkea katsellaan kuin luontodokumenttia, ohjelmaa hyönteisiltä hyönteisille. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Ikkunan poikki rullaa aurinko kuin reitilleen pakotettuna. Maan alla on aarre kotelossaan, ehkä tai emt.

Miltä näyttäisi, jos kovakuoriaiset tekisivät ihmisestä luontodokumentin? Jouni Järvenpään viihdyttävän absurdi soolotanssiteos Skarabee mönkii Generaattorin näyttämölle syyskuista aurinkoa edellään työnnellen. 1740 avaamattoman säilyketölkin ja Timo O. Nenosen monitulkintaisen installaation ehdoilla ja päälle rakennettu teos on tarkka zoomaus näyttämölliseen jännitteeseen, läsnäolon herkkyyteen ja satunnaisuuden ehdottamiin tilanteisiin.

”Teos kasvaa loppua kohti aidosti ihmeelliseksi kuvaukseksi elämän realiteeteista ja mahdollisuuksista.” Suvi Satama – TS 8.7.2017

Koreografia ja tanssi Jouni Järvenpää
Lavastus Timo O. Nenonen
Tuotanto Jouni Järvenpää ja Barker-teatteri
Teoksen ensi-ilta oli 7.7.2017 Barker-teatterilla, Turun vapaan taiteen näyttämöllä.

Lue lisää

Reino Koivula

Esitykset

Osta lippu
Map

Generaattori

Kauppakatu 36, Kajaani

26.9.2020

18.00