József Trefeli & Gábor Varga: Creature

Tanssin päivä

Teos Creature on teos alkuperästä – biografisesta, etnografisesta, sosiokulttuurisesta sekä esteettisestä. Se on ottanut vaikutteita Unkarin, Romanian ja Slovakian maalais- ja mustalaistansseista sekä niihin liittyvästä musiikista.

Unkarilaisilla József Trefelillä ja Gabor Vargalla on halu analysoida sekä uudistaa perinteistä kansantanssia ja tanssikäsitystä. Teos Creature on teos alkuperästä – biografisesta, etnografisesta, sosiokulttuurisesta sekä esteettisestä.on ottanut vaikutteita Unkarin, Romanian ja Slovakian maalais- ja mustalaistansseista sekä niihin liittyvästä musiikista.

Creaturessa hyödynnetään kansantansseista tuttuja elementtejä: keppejä, ruoskia ja maskeja. Maatalouskulttuurin työvälineet ovat olleet voiman ja vallan symboleja, mutta Trefeli ja Varga haluavat nähdä ne myös uudenlaisella tavalla luoden uusia merkityksiä. Tuloksena on yllättävä ja energinen teos, joka esittelee katsojille yhtäläisyyksiä nykytanssin kielen ja kansantanssin eksotiikan väliltä käyttäen hyväksi sarkastista huumoria ja yliampuvia asuja.

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku-teatteria

Suokatu 42/2, Kuopio

6.9.2018

19:00