Juntunen – Mäkinen – Tolvanen: Double Bubble

Nykytanssi

Double Bubble tutkii samuuden ja samaistumisen kysymystä. Toisaalta siihen piiloutumiseen erilaisuuden pelossa. Hetkessä esiintyjät keskittyvät kuuntelemaan itseään ja toisiaan synnyttäen yhteisen päätöksenteon.

Toisen ihmisen kuunteleminen herkistää tanssijan aistimaan yhteistä tilannetta, jolloin oma totuus ei ole toisen totuutta parempi.

Double Bubble on hahmo, jonka alterego voi olla yhtä aikaa vahva ja ketterä nyrkkeilijä tai höyhenenkevyt aistiva moniraajainen olento. Teos viittaa urheilumaailmassa tunnistettavaan joukkokäyttäytymiseen ja sen ympärillä tapahtuviin ilmiöihin. Se kyseenalaistaa ajassamme esiintyvää painetta kilpailla ja olla paras, vaikka pahimman vastustajan löydämme usein itsestämme.

Äänimaailma rakentuu pääosin ihmisäänestä ja sen toistamisesta. Muusikko etsii samaistumispintaa omaan ääneensä, matkii ja toistaa itseään hetkessä, milloin urheiluselostajan, milloin yhden miehen lauluyhtyeen muodossa.

Mäkinen ja Tolvanen ovat tunteneet toisensa kymmenen vuotta ja työskennelleet paljon yhdessä. Heitä kiinnostaa erityisesti yhteneväisyydet heidän kehoissaan; samankaltainen kehonrakenne, tonus sekä liikelaatu.

Esitykset

Osta lippu
Map

Sotku-teatteri

Suokatu 42/2, Kuopio

1.9.2018

19:00

2.9.2018

14:00