Jyväskylän Kesä | Ismo Dance Company: Robotit eivät uneksi

Voimakkaassa tanssiteoksessa seurataan tietoisuuteen heräävää ihmisrobottia, joka elää mustassa nesteessä ja saa siitä ravintonsa.

Mystinen neste on myös informaationsiirtomuoto, joka antaa robotille millintarkkoja käskyjä liikkua ja tanssia. Voimakas ja dynaaminen koreografia on inspiroitunut uusimpien moninivelisten robottien liikkeestä sekä scifi-elokuvien mielikuvista. Liikkeessä lähestytään pistettä, jossa eroa ihmisen ja ihmisrobotin välillä ei enää ole. Esitys sopii mm. scifistä, animesta, kyberpunkista, sarjakuvista ja roboteista kiinnostuneille.

Teos antaa katsojille mahdollisuuden pohtia teknologian olemusta ja käsitellä sen herättämiä kysymyksiä ja tunteita. 2010-luvun robotiikan kehittymisen myötä kysymykset ihmisen ja teknologian suhteesta ovat jälleen pinnalla. Yleisö katsoo esitystä vesialtaan ympärillä mustiin sadeviittoihin pukeutuneena.

Ihmisrobottia esittää kansainvälistä menestystä saanut huipputanssija Tanja Illukka. Teoksen on ohjannut ja koreografioinut Ismo-Pekka Heikinheimo. Se pohjautuu kuvataiteilija Suvi Härkösen samannimiseen installaatioon, jonka 3 x 6 -metrinen vesiallas toimii teoksen vaikuttavana lavastuksena.

Esityksessä on voimakkaita kohtia, eikä sitä suositella alle 12-vuotiaille lapsille.
Esityksen kesto noin 30 min.

Koreografia ja ohjaus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Tanssi: Tanja Illukka
Lavastus: Suvi Härkönen
Puvustus: Ismo-Pekka Heikinheimo
Valo- ja äänisuunnittelu: Suvi Härkönen ja Ismo-Pekka Heikinheimo
Tuotanto: Ismo Dance Company

Tapahtumasivu Facebookissa

Ismo Dance Company

Ismo Dance Company Facebookissa

Ismo-Pekka Heikinheimon LinkedIn

Ismo Dance Company Twitterissä

Sakari Viika

Esitykset

Osta lippu
Map

Juomatehdas

Vapaudenkatu 25, Jyväskylä

4.7.2018

17:00

5.7.2018

17:00

6.7.2018

17:00

6.7.2018

20:00