Jyväskylän Kesä | Saga Elgland Company: RAIVO

RAIVO on tanssikäännös Eeva Rohaksen romaanista. Kaunokirjallisen sisarensa tapaan RAIVO käsittelee riippuvuutta sekä riippuvuudesta toipumista muuntuen näyttämöllä tanssin ja akrobatian kommunikaatioksi niin aggression kuin haurauden eri sävyissä.

Tanssin kentän valloittavan tulokkaan Saga Elgland Companyn uusi näyttämöteos RAIVO kantaesitetään Jyväskylän Kesä -festivaalilla. Eeva Rohaksen samanniminen romaani (Otava 2018), joka valittiin EU:n kirjallisuuspalkinnon vuoden 2019 ehdokkaaksi, kääntyy näyttämöllä musiikiksi, vahvan fyysiseksi liikekieleksi ja odottamattomaksi performanssiksi. Kaunokirjallisen sisarensa tapaan RAIVO käsittelee riippuvuutta sekä riippuvuudesta toipumista. Teoksessa proosafragmenteista koostuva kuunnelma sulautuu elektroniseen musiikkiin akrobatian ja tanssin kommunikoidessa niin aggression kuin haurauden eri sävyissä.

Saga Elgland Company on vuonna 2018 toimintansa aloittanut esittävän taiteen ammattilaisryhmä, jonka tavoitteena on luoda ennakkoluulottomasti ja uudistusmielisesti vuorovaikutteista yhteistyötä esittävien taiteiden tekijöiden kanssa. SEC-konsepti pohjautuu tanssitaiteilija Saga Elglandin ja akrobaatti Visa Niemelän visioon taiteellisesti omaehtoisesta kokoonpanosta ja luovasta alustasta, joka tavoittaa toiminnallaan laaja-alaisesti niin tekijä- kuin katsojakuntaa.

RAIVO on luonnollinen jatkumo koreografi-esiintyjinä toimivan voimakaksikon, Elglandin ja Niemelän, taiteelliselle yhteistyölle; yhdistämällä kekseliäästi ja ennakkoluulottomasti nykytanssin lattiatekniikkaa, baletin linjakkuutta ja akrobatian räjähtäviä dynamiikkoja syntyy samanaikaisesti yllättävä ja orgaaninen fyysinen ilmaisumuoto. Esiintyjien välisessä ristiriitaisessa vuorovaikutussuhteessa on aggressiivisesti latautunut ja toisaalta poissaolevan kylmä tunnelma. Väkivalta näyttäytyy liikekielellisesti paitsi kommunikointiyrityksenä, niin myös itsetuhoisuutena.

”SEC on tuonut paikalliselle – laajemmallekin – tanssin kentälle jotakin uutta ja virkistävää.” – Maija-Liisa Westman, Keskisuomalainen

Kesto: noin 45 min
Ikäsuositus: 12+

Liput: 24/14 € myynnissä Jyväskylän Kesän verkkosivuilla ja Lippupisteen toimipisteissä.

Facebook

Jyväskylän Kesä

Mikko Vares

Esitykset

Osta lippu
Map

Ilokivi

Keskussairaalantie 2, Jyväskylä

3.7.2019

20:30

Ensi-ilta

4.7.2019

17:00

6.7.2019

19:00